Skip to Content

Quick Charge

Samsung разработва бързо зареждащи се батерии

hexagonal-graphene-lattice-of-carbon-atoms.jpg

Разбираемо, че Samsung са особено тихи когато става думи за батерии. Всички си спомняме фиаското с Galaxy Note 7. Сега няколко години по-късно, тишината е нарушена с батерия, която се зарежда няколко пъти по-бързо.

Qualcomm Snapdragon 636 е обявен с поддръжка на FHD+ дисплеи и QC 4

Qualcomm-Snapdragon-636-Mobile-Platform.jpg

Днес Qualcomm обяви своя мобилен чипсет Snapdragon 636, ъпгрейд на версия 630. Изработен е по същата 14nm FinFET технология, но използва осем Kryo 260 процесора, вместо досегашните А53 във SD 630, което обещава 40% повече мощ. Чипсетът ще поддържа ultra-wide FHD+ дисплеи и технологията Assertive Display за по-добра видимост на слънце.

Qualcomm обяви новия Snapdragon 835 с Quick Charge 4.0

Qualcomm-Snapdragon-835-Processor-500x313.jpg

Годината няма да е свършила, ако Qualcomm не са обявили новите си продукти. Очаквахме нов процесор и технологията Quick charge 4.0, които ще задвижват флагманските устройства през следващата година и това е вече факт. 

Huawei показаха батерии с бързо зареждане до 50% за 5 минути

huawei-mate-s-p8-max.jpg

Huawei показаха ново поколение на Quick Charge технология по време на 56-тия "Battery Symposium", състоял се в Япония. С използването на тази технология от Huawei са постигнали скорости на зареждане около 10 пъти по-бързи от тези на стандартното зареждане, което ви дава 50% батерия само за няколко минути зареждане.

Qualcomm Quick Charge 3.0 идва следващата година

Introducing_Quick_Charge_3-640x360-640x360.jpg

Qualcomm представи вчера Quick Charge 3.0, който е проектиран да бъде 38% по-енергоефективен от Quick Charge 2.0, но също така той ще помага и за защитата на циклите на живот на вашата батерия батерията.

Разпространи съдържание