Skip to Content

Google Maps

Google Maps с нова функционалност - "For you" раздел

google-maps-logo-810x298_c.png

Когато стане дума за някой от големите празници, повечето хора предпочитат да имат надеждна програма, още повече когато става дума за навигация и то Google Maps. Всеки един ъпдейт крие известни рискове за програмата, но това не е повод за притеснение, не и за Google. Нов ъпдейт на програмата предлага на всеки един от нас нов раздел (tab) наречен "For You" - препоръки за места които да посетите и да се забавлявате.

Няма точно описание как са подбрани местата, но секцията носи посланието "безкраен източник на вдъхновение" - какво пък, защо да не се поглезите и разнообразите около Коледа. Менюто го има за България и 130+ други държави (при мен се намира долу вдясно).

Супер точни GPS данни в нашият смартфон от догодина

Google пуснаха ъпдейт за Google Maps, така че да се използва и offline

lg-mobile-nexus-4-feature-google-map-mc.jpg

Google пуснаха ъпдейтът, който всички чакахме отдавна. Вече не е нужна интернет свързаност, за да работи Google Maps. 

Google Maps v9.6 вече с търсене на места по време на навигация

Maps_v.9.16_0.png

Все още бленуваме за offline навигиране в Google Maps. За сметка на това с нов ъпдейт беше добавена също една много чакана функция, а именно търсене на обекти по маршрут по време на режим навигиране. Така намирането на бензиностанция или място за хапване по пътя ще е само на клик разстояние.

 

Искате ли си старата версия на Google Maps?

Google maps е една от най-изпозлваните услуги на Google. Но може би има някои от вас, които не харесват интерфейсът на последната версия на програмата. Ако е така, има вече решение на проблема.

Google Maps с поддръжка на репорти от Waze

google-maps-supports-waze-reports.jpg

 

Мощта на Google вече ще работи редом със страстта на Waze общността, за да направи нашето ежедневие и навигиране в големия град по-лесно и удобно. Говорим за истинско сътрудничество, в което ние ще спечелим най-много от двете чудесни приложения. Нека видим и в какво точно се изразява това ...

Актуализацията на Google Maps вече е в ход

google-maps-v7.jpg

Google пускат официално новата Google Maps v7 за Android устройства с версия на ОС над 4.0.3, която беше обявена още на Google I / O през май.

С ъпдейта ще получим изцяло обновен потребителски интерфейс за телефони и таблети. Другите подобрения са динамична промяна на маршрута, докладване на инциденти, трафик на живо и функцията "Explore", която дава информация за интересни обекти в района от пет категории: хранене, пазаруване, напитки, сън и забавления.

Google Maps вече показва информация за трафика в София

Малко информация от Google Community, споделена от YankoА:


Google Maps вече показва информация за трафика в София и в реално време ти показва натовареността на маршрута и се променя времето за пристигане. Доста удобно се комбинира с Google Now. Току-що тествано :)


Източник

Разпространи съдържание