Skip to Content

Nougat

Android 7.0 Nougat позволява лесен импорт на данни от iOS устройство

android-7-setup-ios-device.png

Опцията за възстановяване на данни в Android се подобрява все повече и повече с всяка нова версия, позволяваща  да се възстановят данни от друго устройство с Lollipop или по-нова версия, вместо от Google акаунта ви. Google добавят още една опция в Nougat, за възстановяване от iOS устройство.

Google работи по персонализируем Navbar, скрит в Android 7.0

ap_resize.png

За първи път се спомена за такъв проект още в Marshmallow, но само с няколко функции. Сега се очаква адски много менюта, така че да можем да персонализираме телефона както искаме.

Google първо показаха този код с ъпдейта на developer preview от 22-ри януари, но после на 24-ти февруари го скриха с мотива, че още не е готов и трябва да се доработи. След модификация на SystemUI обаче, може лесно да се пусне цялото меню.

Android 7.0 Nougat е тук

android-7-0-nougat.jpg

Преди 5 месеца Google пуснаха първия Developer Preview на новата версия. Времето беше достатъчно да се подобрят и изчистят всички (ако не повечето) бъгове и най-вече самите автори на приложения, да могат да пуснат нови версии работещи с Android 7.0. Вчера беше официално представен, така че всички се чудят кога ще дойде за не Nexus телефоните. Но преди това малко информация накратко за новата версия:

Великденското яйце в Android 7.0 Nougat e...нещо различно

Android-7.0-Nougat-Easter-egg.png

Последната пета версия на Android 7.0 Nougat Developer Preview донесе със себе си и нова скрита изненада, каквато има във всяка една версия на Android досега, позната под названието Великденско яйце (Easter egg). Задържайки достатъчно дълго върху позната ни буква N ще забележим че се появява една котка отдолу, а повторно задържане извежда знака за забранено. В комбинация може да се каже, че се получава "No Cat", което ако го повтаряме достатъчно дълго може да прозвучи като Nougat (б.р. Ноугат).

Android 7.0 Nougat ще активира проверка при стартиране. Устройствата с повредени дялове няма да стартират

Android-7.0-Nougat.png

Съвсем скоро Google пусна последната версия на Android 7.0 Nougat Developer Preview 5. Google днес обявиха в своя блог, че при стартиране на Android 7.0 ще се изпълнява стриктна проверка, "verified bood", ако устройството има повреден boot image. Устройството няма да стартира или ще стартира ограничен капацитет със съгласието на потребителя. Това ще подобри сигурността, чрез използване на цялостна криптографска проверка за откриване на промени в операционната система.

Излезе последната версия на Android 7.0 Nougat Developer Preview

Android-N-android-beta-program.jpg

Google пуснаха вече финалната версия на Android 7.0 Nougat Developer Preview. Новата версия на Андроид съвсем скоро ще бъде официално пусната, но ако не ви се чака, може да тествате още сега.

Тази версия включва много оправени бъгове и тъй като сме много близко до официалната версия, надали има сериозни проблеми с нея.

Разпространи съдържание