Skip to Content

Qualcomm

Qualcomm Snapdragon 636 е обявен с поддръжка на FHD+ дисплеи и QC 4

Qualcomm-Snapdragon-636-Mobile-Platform.jpg

Днес Qualcomm обяви своя мобилен чипсет Snapdragon 636, ъпгрейд на версия 630. Изработен е по същата 14nm FinFET технология, но използва осем Kryo 260 процесора, вместо досегашните А53 във SD 630, което обещава 40% повече мощ. Чипсетът ще поддържа ultra-wide FHD+ дисплеи и технологията Assertive Display за по-добра видимост на слънце.

Samsung Galaxy Note 8 ще е първия смартфон със Snapdragon 836

galaxy-note-8-coral-blue-render-leaked.jpg

Snapdragon 835 е най-мощния мобилен чипсет на Qualcomm. Все пак SD 835 може да не е най-силното предложение от тях тази година, тъй като има слухове, че компанията работи по Snapdragon 836 чипсет, като подобрена версия на 835.

Qualcomm обяви новия Snapdragon 835 с Quick Charge 4.0

Qualcomm-Snapdragon-835-Processor-500x313.jpg

Годината няма да е свършила, ако Qualcomm не са обявили новите си продукти. Очаквахме нов процесор и технологията Quick charge 4.0, които ще задвижват флагманските устройства през следващата година и това е вече факт. 

Snapdragon 821 в официално обявен. Процесорът на есенните флагмани.

qualcomm-Snapdragon-chip-500x375.jpeg

Напоследък циркулираха доста слухове, но вече официално Qualcomm обявиха новия си чип Snapdragon 821. Детайлите за сега са оскъдни, но едно е сигурно, ъпдейтът от SD 820 не е чак толкова голям.

Xiaomi ще произвежда собствени процесори

xiaomi-press-500x250.jpg

В изявление, публикувано в Korea Times става ясно, че Xiaomi имат планове да правят свои собствени процесори. Казва се, че използвайки стандартната в тази индустрия ARM технология, те ще произвеждат собствени чипове, брандирани с името Rifle.

Samsung ще произвежда Snapdragon 830 използвайки 10nm производствен процес

Samsung ще произвежда последното поколение чипове на Qualcomm

samsung-qualcomm.jpg

Както знаем, Samsung произвеждат собствените си високо ефектвивни 14nm Exynos чипове. Любопитно е и, че корейците ще са отговорни за производството на последното поколение SnapDragon чипове на Qualcomm.

 

 

Xiaomi Mi 5 няма да използва Qualcomm Sense ID и ще има физически бутон отпред

xioami-mi-5-leak-400x196.jpg

Вече знаем, че следващия флагман на Xiaomi - Mi 5 ще има под капака най-новия SoC на Qualcomm Snapdragon 820. Тъй като този чип включва поддръжка на следваща генерация скенери за пръстови отпечатъци Snapdragon Sense ID базиран на UltraSonic технология, логично се очакваше Mi 5 да има скенер с тази технология. Но, случая обаче не е такъв.

Разпространи съдържание