Skip to Content

Samsung Galaxy S 4

Няма да има Triangle Away за SGS4 с Exynos 5

Triangle-Away.jpg

@Chainfire e един от най-известните разработчици в сферата на мобилните телефони. Поради тази причина ще пропусна уводната част с обяснения кой е той, а направо ще минем на въпроса.

Знаете, че Galaxy S4 се предлага в две разновидности - със Snapdragon и Exynos 5 Octa процесор. Лошата новина е за собствениците на версията с Exynos 5 Octa, които искат да си Root-нат телефона. За съжаление flash counter-а няма да може да се занули, поне не и за момента. От описаното от @Chainfire, той не разполага с такъв модел и поради липсата му той не може да модифицира кода, да компилира кернела, а отделно трябва да си намери и тестери, които да го пробват.

Всичко това се получава поради новите степени на защита, които са въведени от Samsung с цел да не се бърника по апаратите. Съмнявам се, че това ще остане за дълго време така, но в близките дни не може да очакваме никаква промяна.

 

Updated: Samsung Galaxy S4 sudden death [ внезапна смърт ]

samsung-galaxy-s-4-sudden-death-bones.jpg

 

Серията Galaxy S е една от най-успешните, които сме виждали до сега. Телефоните на корейската компания се продават като топъл хляб, а заливащите ни реклами не ни позволяват да погледнем нещо различно от Galaxy.

На пръв поглед всичко е прекрасно, но за жалост тези телефони не са толкова солидни. Още с Galaxy S 2 се видя, че серията сякаш е урочасана и телефоните имат сериозни проблеми. По-късно, когато на пазара се появи и Galaxy S 3 нещата не се промениха. Внезапната смърт, която спохождаше тези модели прати десетки бройки по цял свят в сервизите на Samsung за смяна на контролен модул. По-късно компанията пусна ъпдейт, с който твърдеше, че проблемите ще се решат.

За тази година корейците предлагат на феновете си четвърто поколение на този модел. Явно и той ще създава сериозни неприятности, съдейки по-последните оплаквания в нашия форум. Потребителят @svetlin777 съобщава, че неговия Galaxy S 4 "буквално умрял". Телефонът не е Root-ван, бил е със заредена батерия и стоков софтуер. Единствено е получил ъпдейт преди седмица, но все още не може да се каже дали е от него.

 

 

Galaxy S4 ще има 24-месеца гаранция за случайни повреди при боравене

samsung-galaxy-s4-clear-4.jpg

 

Вече има наличен firmware за Galaxy S IV GT-I9500

samsung-galaxy-s-4-photo.jpg

 

От Samsung са започнали да пускат софтуерите за своя последен звяр - Samsung Galaxy S IV GT-I9500. За сега има наличен само този за Китай, но в скоро време вече ще бъдат качени и тези за останалите страни. Версията, която може да достъпите в sammobile е Android v4.2.2 & Nature UX 2.0. За много от вас, този firmware няма да е полезен, защото в България все още не се продава телефона, а и малко биха си качили китайски софтуер. Хубавото е, че това ще сложи началото на много къстъм ромове и кернели, а това означава само едно - време е за преинсталации и модификации.

За повече информация, може да разгледате тази тема с указания за преинсталация. Все още няма налични firmware-и за нашия регион, както казахме, но ако ви потрябва някога, там е правилното място.

 

 

70% от първите 10млн. бройки на Galaxy S IV ще са със Snapdragon 600 процесор

samsung-galaxy-s-4-photo.jpg

 

Samsung Galaxy S IV за България ще е със Snapdragon 600

samsung-galaxy-s4-clear-3.jpg

 

И HTC подгони Samsung с хапливи коментари

 

 

 

samsung-galaxy-s4-clear-4.jpghtc-one-beats.jpg

 

След като Samsung Galaxy S IV видя бял свят преди няколко дни, от конкурентните компании не се забавиха с подхвърлянето на хапливи коментари по новия флагман на корейската компания. В началото подобни изказвания видяхме от вечния трън в очите на Samsung, а именно Apple. След тях започнаха LG, а сега и HTC се намесиха. Маркетинговия директор на тайванската компания Бенджамин Хо не пропусна да отбележи негативните страни на апарата, като същевременно наблегна на това, че техния продукт е далеч по-качествен и реално S IV не представлява толкова голяма заплаха. Малко по-долу можете да видите и цитати от engadget, където бяха публикувани първо думите на Хо.

 


 

"With a continuation of a plastic body, and a larger screen being the most obvious physical change, Samsung's new Galaxy pales in comparison to the all-aluminum unibody HTC One.

Списък с аксесоари за Samsung Galaxy S IV

samsung-galaxy-s4-sband.jpg

 

Представения преди дни Samsung Galaxy S IV вече има и официален списък с аксесоари, които се появиха на страницата на Samsung. Те включват S Band, HRM, Body Scale, S View Cover, Game Pad, Wireless Charging Pad / Cover, Flip Cover, Pouch, Protective Cover, Headset и Extra Battery. Наистина впечатляваща колекция от аксесоари. За някой беше ясно, че ще са налични, а други просто могат да направят преживяването с този телефон още по-невероятно и уникално. Част от аксесоарите са пряко свързани с новата функция S Health, която поддържа последния модел на Galaxy. За съжаление или пък не, за да може да работят S Band и Body Scale, те се нуждаят от връзка през Bluetooth с телефона, което значително ще намали живота на батерията. Посредством S View Cover пък ще имате удобството да следите нотификациите на телефона, без да се налага да го отваряте.

Ако вече имате някой от тях или искате да споделите мнение, можете да посетите тази тема ...

 

Разпространи съдържание