Skip to Content

Exynos

Samsung представиха чипсета Exynos 980 с вграден 5G

exynos-980-feature.jpg

Повечето хора, които са пред избор за нов телефон, изчакват все още за да се сдобият направо с 5G такъв. Самсунг представиха вече няколко такива, но всички те имат отделен модем (Snapdragon X50 обикновено) за 5G. Сега обаче Samsung представиха нов процесор с CPU, GPU, NPU и многорежимем модем със и 5G.

Huawei Kirin 990 се очаква също да е с 5G, a Qualcomm все още не са обявили модел с вграден 5G модем, така че Самсунг имат малка преднина. Exynos 980 ще има downlaod скорост до 2.55Gb/s и 1.28Gb/s upload.

Като цяло Exynos 980 се представя с 2.7 пъти по-добре от предшественика си. Най-вероятно ще бъде в горната част на средния ценови пояс. Най-вероятно ще видим първите телеофони с него следващата година.

MediaTek става доставчик на Samsung

Taiwan-based-mobile-chipmaker-MediaTek.jpg

От много време се говори, че Samsung смятат да използват MediaTek, като основен доставчик за чипове за ниския и средния клас смартфони. До този момент обаче това са само слухове и компанията продължава да използва процесорите Exynos и Snapdragon за всичките си устройства.

Слухове за процесора Exynos 8895 работещ на 3GHz и 70% подобрение в обработката на снимки

Samsung-Exynos-8895.png

Samsung Galaxy S7, S7 Edge и Note 7 ползват последния фирмен чипсет Exynos 8890. Следващия флагман от серията, Galaxy S8, се очаква да се появи с чипсета Exysnos 8895. Преди над месец чипът се появи в Индийския сайт за международна търговия Zauba и се очаква да се произвежда по 10nm технологичен процес.

Samsung обяви бюджетния Exynos 7570 произведен по 14nm технология

exynos-7570-processor.jpg

Samsung обяви основен ъпдейт на техния бюджетен SoC, който ще носи името Exynos 7570. Той ще бъде първия по рода си, насочен към уреди и мобилни устройства в ниския клас, произведен по 14nm технология. Също така отличително в този чип е наличието на вградени WiFi, Bluetooth и GPS, което е за предпочитане, вместо устройствата да трябва да ползват такива от външни доставчици.

Необявения процесор Exynos 8895 от Samsung се появи в Zauba

Samsung-Exynos1.png

Според Индийския уебсайт за внос на стоки Zauba, Samsung са внесли комплект чипсети за тестване. Интересното е, че това са необявени от корейската компания чипове с маркировката Exynos 8895.

Слухове: Samsung Galaxy Note 5 и Project Zen

rsz_galaxy-note--5.jpg

След пускането в продажба на Galaxy S6 и S6 Edge, се появиха и първите слухове за Galaxy Note 5.

Samsung започна производство на осем-ядрения Exynos 7 по 14nm технология

Exynos-7-Octa_216.jpg

В прес съобщение вчера, Samsung обявиха стартиране на производството на техния мобилен чип Exynos 7 octa, който ще е изпълнен по 14nm FinFET процесна технология. Първоначално, компанията обяви Exynos 7 octa през октомври миналата година, но изпълнен по 20nm технология.

Разпространи съдържание