Skip to Content

Viber

Viber пуска стационарни номера, засега само за САЩ, Канада и Великобритания

gsmarena_001.jpg

Viber определено е най-използваната чат програма с над 1 милиард регистрирани потребители и от вчера пуснаха нова услуга - стационарен (локален) номер (Viber Local Number (VLN)). С новата услуга ще могат да ви се обаждат и да получавате съобщения според местните тарифи. Засега услугата е фиксирана само до входящи обаждания и съобщения, но след време ще може и изходящи. Услугата се пуска за САЩ, Канада и Великобритания,а след време и за други държави.

След като активирате услугата, докато имате мобилни данни или wifi, могат да ви се обаждат безплатно. Като този който се обажда, ще бъде таксуван според местните тарифи. Идеята на новата услуга е, ако сте в чужбина, да могат да ви се обаждат като локален разговор, а не роуминг. Ще е особоно удобно за всички роднини, приятели, а и ако сте в командировка по работа.

Viber Dark Mode

D01AN7qWoAEAR3o (1).jpg

След като Facebook messenger пуснаха тъмен режим, сега е ред и на Viber. Новината е отпреди няколко дни, но може би все още има хора, които не знаят. 

Достатъчно е само да инсталирате последната версия (ако не сте с нея) и ще имате веднага подканващо съобщение да пробвате черната тема. Ако все пак нямате, може да проверите в More, Settings, Appearance, Dark Mode. 

Facebook също анонсираха тъмна тема и ако не сте я активирали, достатъчно е да изпратите емотикон луна на който и да е от вашите контакти и после да натиснете върху нея няколко пъти.

Viber 5.6.5 ви позволява да триете съобщения и да изпращате файлове

Viber-728x441.png

Viber е безплатен начин да комуникирате с всеки друг, който е инсталирал приложението, което от своя страна може лесно да ви увлече в разговори и да напишете нещо, което вероятно не искате да стане обществено достояние. Дори може и да ви се е случвало без да искате, да изпратите съобщение на грешния човек.

Viber с ъпдейт до v5.0. Видео обаждания и нов дизайн

Седем месеца след като приложението за разговори и текстови съобщения Viber беше придобито от японския гигант Rakuten, то получава основен ъпдейт. Версия 5.0 има нов изглед, както за телефони, така и за таблети, но голямата новина е, че вече приложението поддържа видео разговори.

Нов ъпдейт на Viber за Android носи някои интересни функции

viber.jpg

VOIP приложението за Android Viber получи нов ъпдейт до версия 3.1. Тази актуализация носи редица нови функции, включително възможността да се изпращат рисунки или драскулки върху снимките или да се създават графики, нови емотикони, поддръжка на повече езици и опцията да се провери кога съобщението е било прегледано от получателя.

Viber вече е наличен за РС

viber-for-desktop.jpg

 

Едно от най-хубавите неща на интернет връзката, която имаме на телефоните си е това, че може да си чатим и говорим с приятелите си и за това не се заплаща. Има десетки приложения, които предлагат такива опции, като GTalk, WhatsApp, Facebook Messanger, Skype, Viber и т.н. Някои от тях са налични само за телефоните ни, докато други имат и версии за РС-та.

И като стана дума за Viber имаме добра новина за всички негови почитатели. С последната си версия 3.0 приложението вече предлага нов интерфейс и най-важното - версия за Windows и MacOS. Това определено е най-хубавото в този ъпдейт и поне аз лично го очаквам от месеци. Освен това, можете да трансферирате разговорите от телефона на РС-то, да изпращате видео съобщения и т.н.

Който иска иска да пробва приложението, може да го намери в Google Play. То е безплатно, както и версията за РС, която е налична на адрес www.viber.com

 

Пробив в сигурността на Viber позволява заобикаляне на заключването с шаблон

viber-android-banner_thumb.png

Може би няма някой, който да не ползва или поне да не е изпробвал основният конкурент на Skype - Viber. Появиха се доказателства, че програмата има сериозна уязвимост по отношение на сигурността, която позволява да бъде заобиколено заключването на устройството с шаблон. Според Internet Security Bkav този недостатък на Viber може да се използва при редица смартфони с Аndroid, включително Samsung, Sony, HTC. Техниките за използване на експлойта се променят, в зависимост от марката, но в основата е използването на pop-up съобщенията на програмата. Говорител на Viber каза, че компанията е наясно с този недостатък и ще го коригира през следващата седмица, като се работи усилено по въпроса. видеото показва как се прескача шаблона при Samsung Galaxy S2.

Безплатни разговори и съобщения с Viber

Viber  Free Calls & Messages.png

 

 

Едно от най-хубавите неща на интернета е възможността да си близо до важните за теб хора по всяко време и на всяко място. Още повече, че мобилния интернет предлага връзка от всяко кътче, където оператора има покритие. С новите тарифни планове, които предлагат неограничен интернет, пращането на съобщения и дори разговорите стават много по-евтини. Това е така благодарение на многото приложения, които работят за почти всяка една операционна система и даващи свободата да говорим и пишем с всеки на доста по-приемливи условия. А още по-хубавото е, че когато ни трябва връзка с хора, които са на от другата страна на планетата, сумата, която ще спестим е наистина голяма.

 

Viber.jpgViber 1.jpg

 

Разпространи съдържание