Skip to Content

Google I/O

Какво ново от Google I/O 2018

What-to-expect-at-Google-IO-2018-Android-P-Wear-OS-and-more.jpg

Както знаете преди два дни беще главното събитие на Google за 2018. Нека обобщим десетте най-важни неща в една статия.

ANDROID P

Сбогом на трите бутона. Имаме само един бутон в центъра, който буквално зарежда последно изпозлваните приложения. Ако втори път го дръпнем нагоре, ще се зареди менюто със всички приложения. Можем и да скролваме  наляво или надясно, пак да сменяме последно изпозлваните. Лек натиск има ролята на home бутон.

Най-добрите приложения в Google Play за 2017 са обявени

google-play-awards-20171-500x254.jpg

По време на церемония на конференцията Google I/O 2017 бяха обявени победителите в годишните Google Play Награди. Всяка година екипи от Google, които работят тясно свързано със съответните категории продукти, номинират и избират най-добрите игри и приложения в 12 категории.

Android O ще се стартира 2 пъти по-бързо, а приложенията по-оптимизирани

Android-O-reboot-500x281.jpg

Въпреки, че времето за рестартиране на телефона не е сред главните притеснения на потребителите, все пак се налага да го правим от време на време и докато чакаме, можем доста да се поизнервим. Стартирането може да отнеме доста време и Google искат да променят това в Android O.

Новините от Google I/O 2016

Android-N-Google-IO.png

Нека започнем с новата версия на Android - Android N. Новата версия ще е по-бърза, по-умна и доста по-добра. Можем да очакваме много прозорци и лесна навигация от един в друг, бърз достъп до най-нужните настройки, както и цяла серия от нови емотикони. Ще има още повече настройки за всички уведомления, като ще може да се променя размера им също. 

Samsung Galaxy S4 “Google Edition” може би ще бъде представен днес на Google I/O 2013

samsung-galaxy-s4-clear-12.jpg

Какви ли не слухове чухме тези дни за предстоящият Google I/O 2013.

Един от последните е, че Samsung и Google ще обявят нов вариант на Galaxy S4, който ще работи с чист, не модифициран от производителя Android. Новата версия ще носи името Galaxy S4 Google Edition или Galaxy S4 GE и ще има логото “With Google” на задния капак.

Според слуховете, апаратът ще има всички характеристики на оригинала, като разликата ще бъде единствено във версията на операционната система, т.е. няма да има всеизвестният лаунчер на Samsung - TouchWiz Nature UX. Устройството е плод на сътрудничеството на двата гиганта и е насочено към потребители, които искат едновременно да имат най-мощния апарат в момента на пазара и удобствата на чистия, не модифициран Android.

За сега според оскъдната информация се предполага, че Galaxy S4 GE ще бъде пуснат на пазара в края на юни, а повече информация и доказателства, дали този слух е истина ще получим може би още днес на Google I/O 2013.

Google I/O 2013 ще се съсредоточи върху разработчиците, а не върху новия хардуер

Sundar-Pichai-google.jpg

Както знаем всички Google I/O е годишната конференция на разработчиците на Google, но от доста време насам гигантът я използваше, за да представи своите нови продукти от серията Nexus.

Всички очакват това да се случи и тази година, но нека не забравяме все пак, че Sundar Pichai смени Andy Rubin като ръководител на звеното в компанията, а според някои негови скорошни интервюта, концепцията на конференцията тази година ще е по-различна. Вместо да концентрира вниманието си върху новия хардуер, Google ще използва форума, за да предостави нови инструменти на разработчиците, с които те да пишат по-качествени приложения за Android и Chrome OS. И може би за да подчертае думите си, Pichai признава, че самият той дори не използва Nexus 4 в ежедневието си, а се е доверил на Galaxy S4. Само след два дни ще имаме възможността да разберем какво точно ще ни покаже Google тази година.

Слуховете както винаги са разнопосочни - изтичат снимки, отричат се бъдещи модели телефони, излизат доказателства за нови услуги и това е нормално, всичко ври и кипи в очакване на конференцията, а аз лично се надявам да не останем разочаровани!

Февруари може да донесе и Android 4.2.2

android-4.2.2-samsung-galaxy-nexus.jpg

Скоро се очакват нови ъпдейти от Google. Според вътрешни източници, компанията готви следващата версия на Android 4.2.2. Това, което са споделили тези анонимни лица е, че последно са правени тестове на тази версия на новите модели Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 и Samsung Galaxy Nexus. Твърде вероятно е и те да са първите с получен OTA ъпдейт, което е нормално, най-малко поради факта, че са си продукти на Google. Като цяло този ъпдейт не носи нищо интересно освен корекции по текущите проблеми и няколко добавки по отношение на сигурност на телефона. Това също е нормално, след като тази година очакваме да видим и Android 5 Key Lime Pie. За сега се очаква Android 4.2.2 да се пусне в масова експлоатация след средата на Февруари, а за Key Lime Pie не се знае нищо. Може би ще видим нещо за него на Google I/O, може и след това.

 

source

Google Nexus 10 2 ще е най-мощния таблет на пазара

Google Nexus 10 2.jpg

След като сме на вълна таблети, тази вечер ще поговорим и за представянето на Google в тази сфера. За 2012 година те предложиха на феновете доста добри предложения във високия и ниския клас. До голяма степен устройствата с бранда Nexus бяха едни от най-примамливите. С таблети като Nexus 7 и 10 предимството на Google беше много голямо. За да се затвърди това нещо през 2013 година се очаква нов Nexus 10 II. Според казаното от brightsideofnews, те явно са виждали някаква тестова бройка и имат някаква представа какво да очакваме. Nexus 10 II по-скоро ще е като ъпдейтната версия на предшественика си, но при положение, че не се знае по-детайлна информация за параметрите и това няма как да се потвърди. За сега знаем това:

 

 

  • Mali T678 GPGPU
  • 2GB RAM
  • Поддържа OpenCL 1.1, OpenGL ES 1.1/2.0/3.0 и Google’s Renderscript Compute

 

Разпространи съдържание