Skip to Content

MWC

Обобщение на най-интересното от MWC 2016

MWC2016_Roundup-500x329.png

Дойде време и приключи тазгодишното изложение за мобилни технологии в Барселона. Без съмнение, отново станахме свидетели на много интересни събития на които бяха обявени редица нови и върхови устройства и технологии. Повечето топ производители обявиха своите нови продуктови линии и общото впечатление е, че всички успяха да изненадат своите почитатели в положителна посока.

 

Първите Xperia телефони за 2016 ще са с модел номер F51ХХ и F31ХХ

Xperia-device-silhouette_0.jpeg

Първите Sony Xperia номера на модели за 2016 година бяха разкрити в индонезийския сайт на Postel. Номерата са F3116 и F5122. Кодировката следва тенденцията, която сме виждали и при предните Xperia модели в последните няколко години, където буквата показва коя година е модела. В случая F обозначава 2016 година, като шеста буква в азбуката.

 

LG G5 ще бъде представен на мобилния конгрес. Ще конкурира Galaxy S7.

lg-electronics.jpg

Вече очакваме официалното LG събитие на 21 февруари, малко преди MWC . Очаква се компанията да представи новия си флагман - LG G5.

 

Дали няма да видим HTC Desire 310 в Барселона?

HTC-Desire-310-MediaTek-Android-1.jpg

В Европейски сайт на HTC се появи нов модел на HTC, но беше бързо свален. Предполага се, че е станала грешка, но все пак е била забелязана и най-вероятно става дума за HTC Desire 310. Остава да гадаем дали ще го видим на изложението в Барселона следващия месец или не.

Малко повече инфо за телефона:

Демонстрация на Samsung Exynos 5 Octa на MWC

Exynos 5 Octa.png

След многото слухове за Samsung Exynos 5 Octa и неговата big.LITTLE архитектура, както и за евентуалните му проблеми, споменати в последните дни той бе демонстриран на MWC.

Както се очаква ядрата интелигентно и мигновено превключват, в зависимост от натоварването, което означава, че няма да има проблем с прекомерно отделяне на топлина или висока консумация на енергия.Динамичното превключване се контролира от Linux ядрото на телефона, а от разработчиците зависи какви настройки ще заложат в софтуера за максимална ефективност и/или пестене на енергия и за оптимизация на ежедневната работа.

Както знаем Exynos 5 ще бъде съчетан с PowerVR SGX544MP3 графичен процесор, което ще увеличи до 70% производителността в сравнение с предишното поколение Exynos.

Samsung ще пусне чиповете през за да се впусне в ожесточена конкурентна война с Nvidia Tegra 4 и Snapdragon на Qualcomm.

Изглежда обаче Galaxy S4 няма да бъде с Exynos 5 Octa, защото има прекалено малко време до неговото представяне другия месец, но пък новия процесор със сигурност ще присъства в Galaxy Note 3.

LG представи цели 8 смартфона на MWC

LG-MWC.jpg

Колкото и да прилича на Samsung Galaxy Note 2, това е LG Optimus G Pro!

Основните му характеристики са: 1.7 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600 процесор и дисплей с 1920x1080 резолюция, камерата е 13 мегапикселова, а дизайнът като че ли е позагубил характерната ъгловатост за моделите на LG.

Ето и едно видео, от което може да се добие представа за смартфона, благодарение на колегите от androidcentral :

Да не забравим да споменем и другите интересни смартфони, които представи LG, а именно LG Optimus L3 II, L5 II and L7 II.

Накратко за всеки един от тях:

Optimus L3 II е с 1GHz процесор на 3.2-инчов WVGA дисплей, 320x240 пиксела, супер-нисък клас смартфон, и съответно се очаква и цената му да е такава. Това не е чак толкова лоша новина все пак, тъй като L3 II работи с Android 4.1.2 Jelly Bean и има 3 мегапикселова камера.

Optimus L5 II е с 1GHz процесор, но с по-голям 4-инчов IPS дисплей, а камерата му е 5 мегапиксела с LED светкавица.

Google Nexus 10 2 ще е най-мощния таблет на пазара

Google Nexus 10 2.jpg

След като сме на вълна таблети, тази вечер ще поговорим и за представянето на Google в тази сфера. За 2012 година те предложиха на феновете доста добри предложения във високия и ниския клас. До голяма степен устройствата с бранда Nexus бяха едни от най-примамливите. С таблети като Nexus 7 и 10 предимството на Google беше много голямо. За да се затвърди това нещо през 2013 година се очаква нов Nexus 10 II. Според казаното от brightsideofnews, те явно са виждали някаква тестова бройка и имат някаква представа какво да очакваме. Nexus 10 II по-скоро ще е като ъпдейтната версия на предшественика си, но при положение, че не се знае по-детайлна информация за параметрите и това няма как да се потвърди. За сега знаем това:

 

 

  • Mali T678 GPGPU
  • 2GB RAM
  • Поддържа OpenCL 1.1, OpenGL ES 1.1/2.0/3.0 и Google’s Renderscript Compute

 

Разпространи съдържание