Skip to Content

Chainfire

Chainfire се намесва, за да реши проблема с регионалното заключване на Samsung

note-3-europe-region-lock.jpg

 

Galaxy Note 3 е едно прекрасно устройство, но след скадала, който се разрази през последната седмица, заради намерението на производителя да го заключи по региони, може би доста от вас се замислят, дали това ще е следващият им телефон.

Нова версия на SuperSU и Root за Android OS v4.3

superuser_red.jpg

 

Знам, познавате го и знаете на какво е способен. Да, това е човекът, който стои зад SuperSU, Triangle Away, Mobile ODIN и Chainfire3D. Това е XDA Elite Recognized Developer Chainfire, който отново е на гребена на вълната с нова версия на SuperSU, като този път тя е модифицирана за Android OS v4.3. Да, той успя да Root-не и този последен ъпдейт, който реално не внесе много нововъведения, но изиска неговата намеса, за да може ползвателите на новия Google Edition Samsung Galaxy S4 или изтеклия порт JWR66N.S005.130625 да се порадват на администраторски права. 

Няма да има Triangle Away за SGS4 с Exynos 5

Triangle-Away.jpg

@Chainfire e един от най-известните разработчици в сферата на мобилните телефони. Поради тази причина ще пропусна уводната част с обяснения кой е той, а направо ще минем на въпроса.

Знаете, че Galaxy S4 се предлага в две разновидности - със Snapdragon и Exynos 5 Octa процесор. Лошата новина е за собствениците на версията с Exynos 5 Octa, които искат да си Root-нат телефона. За съжаление flash counter-а няма да може да се занули, поне не и за момента. От описаното от @Chainfire, той не разполага с такъв модел и поради липсата му той не може да модифицира кода, да компилира кернела, а отделно трябва да си намери и тестери, които да го пробват.

Всичко това се получава поради новите степени на защита, които са въведени от Samsung с цел да не се бърника по апаратите. Съмнявам се, че това ще остане за дълго време така, но в близките дни не може да очакваме никаква промяна.

 

SuperSU с ъпдейт до v1.0 / v1.01

SuperSU.png

 

 

От вчера има два бързи ъпдейта на приложението, което променя работата на много телефони. Говорим за SuperSU, на @Chainfire.

Разпространи съдържание