Skip to Content

Root

Как да включим вграденият Hi-Fi аудио драйвер Wolfson в Helio P10 (Root)

Благодарности на колегата от Форума - sunmaster. Ще цитирам дословно неговата тема от форума. Ако искате да коментирате или имате въпроси, пишете в темата -  

https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=93862

 

Вече има root и за Xperia Z3 със заключен bootloader

Sony-xperia-bootloader-unlock.png

Ако сте със Xperia Z3 или Z3 Compact и сте със заключен bootloader, то дори и за вас вече има root достъп. Постижението е на потребителя zxz000 от XDA форума.

Всичко опира до стартирането на един bat файл от компютър. За целта единствено трябва да сте с версия 23.0.A.2.93. Ако сте с версия 23.0.1.A.5.77, то тогава трябва да downgrade-нете с FlashTool.

Лесен руут на вашия LG G3 с PurpleDrake

lg-g3-2.jpg

 

Ако сте използвали IOroot и TowelRoot, за да руут-нете вашия LG G3, вижте новата програма PurpleDrake в XDA форума. Направена от IOMonster, jcase и autoprime, PurpleDrake поддържа повечето варианти на LG G3, като T-Mobile (D851), AT&T (D850), интернационалния модел (D855) и още!

Какво е S-OFF и имаме ли нужда от него

htc-s-off-android-security.jpg

 

Устройството ви вече може да прилича на Xperia Z Ultra

sony-xperia-z-ultra.jpg

Хареса ли ви новата Xperia Z Ultra? Да, това е един красив телефон или удобен таблет, както вие си прецените, но определено притежава чудесен дизайн. Хардуерно не отстъпва на никой и само чака Note 3, за да премери сили с него.

Нова версия на SuperSU и Root за Android OS v4.3

superuser_red.jpg

 

Знам, познавате го и знаете на какво е способен. Да, това е човекът, който стои зад SuperSU, Triangle Away, Mobile ODIN и Chainfire3D. Това е XDA Elite Recognized Developer Chainfire, който отново е на гребена на вълната с нова версия на SuperSU, като този път тя е модифицирана за Android OS v4.3. Да, той успя да Root-не и този последен ъпдейт, който реално не внесе много нововъведения, но изиска неговата намеса, за да може ползвателите на новия Google Edition Samsung Galaxy S4 или изтеклия порт JWR66N.S005.130625 да се порадват на администраторски права. 

S-OFF и за HTC One от Unrevoked

htc-one-picture-11.jpg

 

Имате ли HTC One? Искате ли да пробвате custom ROM? Действайте - вече има S-OFF и за този модел.  И все пак - може да изчакате още малко.

Причината за това е ранната фаза на този метод за S-OFF. От Unrevoked уточняват, че не сработва всеки път и че не работи при всички мобилни оператори.

Ако все пак сте с някой от последните Европейски версии (RUU) за HTC One и(или) HTC One за Sprint - можете да пробвате S-OFF. Метода трябва да работи и на Droid DNA 2.0.4 и 2.0.6.

За повече информация четете темата в xda, а от другата седмица и темата във Форума на AndroidBG. 

Няма да има Triangle Away за SGS4 с Exynos 5

Triangle-Away.jpg

@Chainfire e един от най-известните разработчици в сферата на мобилните телефони. Поради тази причина ще пропусна уводната част с обяснения кой е той, а направо ще минем на въпроса.

Знаете, че Galaxy S4 се предлага в две разновидности - със Snapdragon и Exynos 5 Octa процесор. Лошата новина е за собствениците на версията с Exynos 5 Octa, които искат да си Root-нат телефона. За съжаление flash counter-а няма да може да се занули, поне не и за момента. От описаното от @Chainfire, той не разполага с такъв модел и поради липсата му той не може да модифицира кода, да компилира кернела, а отделно трябва да си намери и тестери, които да го пробват.

Всичко това се получава поради новите степени на защита, които са въведени от Samsung с цел да не се бърника по апаратите. Съмнявам се, че това ще остане за дълго време така, но в близките дни не може да очакваме никаква промяна.

 

Разпространи съдържание