Skip to Content

Използване на светкавицата за различни известявания

 

Някога да сте се чудили, дали можете да използвате светкавицата на вашето устройство

за нещо повече от правене на снимки при ниска осветеност или като фенерче? А какво ще кажете LED светкавицата да показва, когато някой звъни или получавате СМС, особено ако телефона ви няма специален диод за случая. С приложението Flash Blink, може да настроите светкавицата да премигва освен при получаването на системни известия, като обаждания, СМС, аларми, напомняния, така и при различи други приложения, които получават нотификации - като поща, чат, социални мрежи и други. Светкавицата може да се настрои да премигва и при пропуснати обаждания и съобщения. Освен това, приложението може да се ползва и като обикновено фенерче.

 
  
 
  
 
Повече информация и линк за сваляне:
 

Коментари

Както и при ползването на

Както и при ползването на светкавицата за фенерче, тук също предполагам, че може да се увреди светкавицата от постоянно присветване и прочие...не знам дали е така, но е редно да се провери/попита преди да се използва приложението. Особено при нотификации от социални мрежи - там постоянно има нещо.

LED диодите масово се

LED диодите масово се използват при различни устройства, за да индикират дадено състояние и като цяло те са едни от най-издръжливите източници на светлина. Единствено проблем може да възникне при продължително, непрекъснато осветяване, когато температурата им започва да се увеличава. За разлика от другите светлоизточници (крушки с нажежаема жичка, халогенни луни, газоразрядни лампи и т.н.), които могат да работят нормално при температури на корпуса си над 200-300 градуса, светодиодите не трябва да надхвърлят максимално допустимата температура от 80-100 градуса - но такива състояния както казах са редки и няма как да се получи при ползването на тази програма, тъй като нотификациите са през определен интервал за части от секундата.
Освен това може да не включваш социалните мрежи към опциите за известяване, а примерно само за обаждане или мейл. Имаш пълна свобода.

Това обяснява доста неща,

Това обяснява доста неща, благодаря! :)

Информация за автора на тази статия