Skip to Content

Как се прави Photo Sphеre

lg-nexus-4-picture-12.jpg
 
 
Нека си поговорим малко повече за Photo Sphеre, като един от основните акценти в LG Google Nexus 4. Photo Sphеre е вид снимане на панорама, но във всички посоки. След като изберете този режим за снимане ще ви се покаже и неговия интерфейс, който е малко по-различен от стандартния.
 
В средата ще видите малко правоъгълниче с точка, като трябва да следите точката да е в средата на очертаното кръгче, за да направите снимката точно. По този начин трябва да въртите апарата на 360 градуса, докато запълните всеки кадър. След това снимката се обработва около минута и се запазва в JPEG. Така можете да я разгледате в галерията, но за да усетите истинската същност на Photo Sphеre снимката, може да я споделите в Google+ и от там ефектът вече е доста по-различен, гледайки я на голям екран.
 
Въпреки, че изглежда доста просто, снимането на Photo Sphеre не е никак лесно. Има и няколко хитрини, които ще ви дадем, за да може по-лесно да направите качествени снимки. Като начало си намерете място където няма много движещи се обекти. Ако снимате на места където минават коли, хора или други ще видите как част от тях е изрязана на снимката след това. Важно е и да движите телефона бавно, като започвате от точка с малко елементи. За да е качествена снимката е хубаво камерата да е в центъра на фотосферата, близо до вас, както е на видеото, а вие се въртите около нея. Препоръчително е камерата да е в положение "потрет". След като направите цял гръг трябва да наклоните телефона и да продължите, докато не заснемете всичко. Включете си и геотагинга за по-добра локализация. Желателно е да спазвате определен ред и да снимате последователно. Ако случайно направите снимка, която не ви харесва, не е нужда започвате отначало, а може да ползвате бутона “Undo”.
 
Всичко това е обяснено и в нашето ревю за LG Google Nexus 4, ако желаете да го разгледате, а наскоро Google пусна и клип в YouTube, който показва нагледно как се прави Photo Sphеre. Малко късно, но все пак, ако има някой, който все още не знае как става, може би тази статия ще му е полезна.
 
 

Коментари

Ето още една интересна

Ето още една интересна камера:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2384678

Приложението се нарича Focal и е разработено от CyanogenMod Team. Вградена е в CM 10.2 Nightly. Не работи на моя CM 10 за съжаление. Пробвайте. Също има фотосфера, нарича се PicSphere.

Информация за автора на тази статия

  Add to circleson Google+  Subscribe to me on YouTube


      Luba6ky

Luba6ky.jpg

  Luba6ky е администратор на сайта и неговите профили в социалните мрежи. Занимава се професионално с мобилни услуги. Интересува се от всичко свързано със Smart устройствата, снима ревюта за тях и пише ръководства във форума.