Новини

WhatsApp вече има криптиране от Край-до-Край за всички обаждания и съобщения

WhatsApp приключиха изцяло работата си по цялостното криптиране на всичките си услуги, като вече предоставят на потребителите да чатят и говорят в пълна сигурност. С последния си ъпдейт всички изпратени съобщения, направени обаждания и изпратени снимки ще бъдат изцяло криптирани. Това включва и криптиране на груповите чатове.

Въвеждането на криптиране от край-до-край е много важно в днешните "шпионски" времена. Единствените хора, които ще имат достъп до вашите съобщения са тези, до които са адресирани. WhatsApp дават кратко обявление за ъпдейта:

Идеята е проста: когато изпратите съобщение единствения човек, който може да го прочете е човека или груповия чат до който е изпратено то. Никой не може да види в съобщението. Никакви киберпрестъпници. Никакви хакери. Никакви потиснически режими. Нито дори ние. Криптирането от Край-до-Край помага да се води комуникация чрез WhatsApp лично – нещо като разговор лице в лице.

Ъпдейтът вече е наличен в Google Play и е препоръчително веднага да ъпдейтнете. Щом го направите можете спокойно да си чатите и обаждате без притеснения.

get_it_on_play_logo_large.png.png

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.