Skip to Content

Windows 8 + AndroidBG - новините на вашият Старт екран

 
 
В днешно време източниците на информация и методите за известяване са неизброими. Всеки може да ползва своите любими начини за информиране, следейки различните канали и приложения на даден сайт или медия. В зараждането на интернет най-популярен начин бяха RSS каналите, ползвани успешно и до днес.
 
RSS най-общо ви дава в компресиран вид последните публикации - заглавие + резюме. В последно време RSS беше изместен от социалните мрежи, които представят нещата в аналогичен вид. Въпреки решението на Google да прекрати Google Reader, RSS скоро няма да умре - ползван от милиони, той е в основата на много приложения - като Currents и Feedly. Нашата нова приставка за Chrome (а скоро и за Opera) също ползва RSS канала. 
 
А какво става с ползващите RSS на компютъра? Едната алтернатива е да ползвате четец, подобен на Feedly за PC, или приложение за браузера. Но има и други начини. 
 
С появата си преди година Windows 8 преобърна представите ни за десктоп операционна система с така наречените модерни, или метро-приложения. Използвайки едно от вградените приложения можем да добавим нашият блог към разделите на приложението. 
 
Отворете News и от Sources панела натистнете бутона за добавяне на нов източник
 
 
В полето за търсене пейстнете нашият линк за новините от блога - http://www.androidbg.com/rss.xml и добавете излезналият резултат с +.
 
 
И вече имате Андроид България във вашите новини. 
 
 
За да добавите блога като жива плочка в Старт екрана, от контекстното меню изберете Pin to start
 
 
За да добавите новините от блога в общият поток на приложението, пак от контекстното меню изберете - Add as section.
 
 
И изберете позиция, където да се показва (по-напред или по-назад)
 
 
И крайният резултат:
 
 
 
 
Надявам се информацията да е била полезна. Скрийншотите са от Windows 8.1, но същата функционалност я има и в Windows 8.

Коментари

Много благодаря! Само че при

Много благодаря! Само че при мен на "стара" осмица няма Add as a section и не могат да ми се показват така между всички новини.

Сега проверих и наистина

Сега проверих и наистина версията на News в Windows 8.1 е 3 нещо си, докато в Windows 8 е 2 нещо си. Но дори сега да не ти се пробва бетата, официалният ъпдейт излиза в края на Август и ще може да се ъпдейтне безплатно.

Сега започвам да се ядосвам,

Сега започвам да се ядосвам, че си махнах 8-цата :)

Изчакай да излезе официалното

Изчакай да излезе официалното RTM в края на Август и направо слагай 8.1 :)

Информация за автора на тази статия