Новини

Sony Xperia Z5 ще получи Android 6.0 следващия месец

                                                       

Техническия журналист @Ricciolo1 съобщи в twitter, че Sony Xperia Z5 ще получи Android Marshmallow през януари 2016 година. Другите Xperia модели ще получат ъпдейта след Z5 линията. Има няколко различни модела от серията – Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact, Sony Xperia Z5 Premium. Последният модел е първия смартфона на пазара, предлагащ 4К дисплей.

През октомври тази година @Ricciolo1 разкри, че енергоспестяващият “Stamina mode”, ще бъде подобрен в Аndroid 6.0. Режимът удължава живота на батерията, като изключва работещи на заден план процеси. С изключването на дисплея, приложенията няма да се синхронизират и мобилните данни ще бъдат спрени. Потребителите ще получават телефонни обаждания, SMS съобщения и MMS известия. Алармата ще е активна, стоковото приложение „Календар“  също ще функционира, но потребителите ще получават LED известия само при изтощаване на батерията. "Stamina mode" вече увеличи живота на батерията при Xperia Z5 и е трудно да си представим какви ще са новите подобрения по него.

 

С Android Marshmallow идва и Doze, който също е енергоспестяващ  „standby” режим и се очаква подобрение в енергопотреблението на устройството. 

Източник

⇨ Споделете тази публикация: