Skip to Content

Телефон и компютър вече може да са едно цяло със Samsung SideSync

samsung-sidesync.png

 

Днес открих, че има нещо, което скоро бе въведено от Samsung и е десетки пъти по-полезно от Air View, Smart Screen, S Health и всички други глезотии, които може и да не ползваме никога. Да, говорим за доста по-различна функция, но те така или иначе са направени, за да ни правят живота по-лесен. Е, за мен тази е много полезна.

Става въпрос за услугата SideSync, която ще направи телефона ви част от вашето РС. Чрез нея смартфонът става като разширение на компютъра. След като го свържете програмата автоматично ще се отвори и трябва да изберете от коя страна ще се намира апарата. По този начин можете да местите мишката по екрана и на двете устройства. Освен това можете да копирате и поставяте текст или файл както от РС-то към телефона, така и обратното. Хубавото е, че докато се зарежда, всички нови файлове, снимки и т.н. ще се синхронизират на компютъра. За капак на всичко, от менюто Phone Screen Sharing можете да направите така, че телефона да се показва като виртуално изображение, което може да се оразмерява в самия компютър. Това ще е доста полезно, ако нямате стойка, както на клипа или пък екрана на апарата е малък, за да се вижда добре от разстояние.

Това е една от малкото полезни програми, които съм срещал в последно време и определено ми се вижда много интересна и още по-полезна. Къде е уловката? Понеже не може всичко хубаво да е на едно място, тази програма е налична за безплатно ползване в Samsung App store, но за да я имате и на компютъра, то той трябва да е Samsung. При тях програмата е заложена още със закупуването. Това е едно от глупавите решения, което напомня малко за политиката на Apple в някои отношения, с цел компанията да си продава и лаптопите. Лошото е, че едва ли някой ще си купи компютър само заради нея. Дано корейците го осъзнаят по-скоро и направят версия за всички. 

За съжаление нямам Samsung, за да споделя лично мнение, но който има, може да я разгледа и да разкаже какво мисли за нея.

 

 

source | app

Коментари

Телефона ми не е Samsung, но

Телефона ми не е Samsung, но лаптопа - е. Ако правилно съм разбрал написаното би трябвало да мога да се възползвам от програмата, но за целта трябва да си сваля приложението. Някой със смартфон от въпросната марка дали би могъл да сподели *.apk-то, за да го тествам? Ще отворим после тема в раздела за приложения и ще споделя кво и що :)

От темата в XDA за

От темата в XDA за програмчето разбирам, че софтуера го има stock в новите ATIV машинки на Samsung, но все още го няма "за инсталиране". Ще трябва да почакаме.

Аз тема съм направил, но за

Аз тема съм направил, но за сега май ще си пустее :(:(:(
http://www.androidbg.com/forum/post884972.html#p884972

Досъпно е за някой устроста

Досъпно е за някой устроста от самсунг апс за моя айс 2 не става не ми дава да го изтегля

Инсталирах го,но ми изписа че

Инсталирах го,но ми изписа че съпортва само Windows и Mac,а аз използвам линукс..така че не мога да споделя впечатления

Информация за автора на тази статия

  Add to circleson Google+  Subscribe to me on YouTube


      Luba6ky

Luba6ky.jpg

  Luba6ky е администратор на сайта и неговите профили в социалните мрежи. Занимава се професионално с мобилни услуги. Интересува се от всичко свързано със Smart устройствата, снима ревюта за тях и пише ръководства във форума.