Новини

Проблеми със системния часовник в Android 6.0 при някои потребители

Случайно часовника на вашето Android устройство да е започнал да изостава и да не се синхронизира правилно? Да сте изпуснали някоя аларма? Шанса това да не се е случило при вас е да сте с по-стара версия от Andoid 6.0 Marshmallow. Ако сте с него и сте го забелязали, не се тревожете, идва фикс на проблема с новия Android 6.0.1, чието разпространение започна миналата седмица.

Много потребители са докладвали. Има над 450 доклада за този проблем, възникнал след ъпдейт до Android 6.0. Тъй като проблемът се изразява в неправилно синхронизиране на часовника, потребители не са могли да разчитат на телефоните си за аларми, събития и напомняния.

Тук дори не става дума за изоставане от 1-2 минути, а за около цели 15 минути за период от 12 часа след получаване на OTA ъпдейта. С времето изоставането се увеличава още повече и ако не сте го забелязали, финалния резултат е бил изпусната аларма или среща.

Временно решение на проблема е да превключите мрежата си от 4G на 3G и да синхронизирате устройството ръчно към мрежовото време. Друга алтернатива е да рестартирате устройството си и то ще вземе отново правилното мрежово време.

Ако горните трикове случайно не работят при вас, ще трябва да изчакате ъпдейт до Android 6.0.1.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.