Новини

Ревю на USB-C зарядно Anker PowerPort III 2-Port

След едноседмичен тест на устройството, любезно предоставено от ultra.bg, ви представям Anker PowerPort III. Читателите ни могат да ползват код ANDROIDBG за 5% отстъпка за всички продукти на Anker предлагани от ULTRA.

Трите накрайника, които идват в комплекта са съвместими с електрическите контакти на Европа, САЩ и Великобритания. Тъй като повечето държави в света също използват сходни стандарти, вероятно няма да имате проблем с това зарядно устройство където и да отидете. Изработката на корпуса и накрайниците е отлична и поставянето и махането им е безпроблемно. Единствено за американския накрайник, мога да ви дам съвет да разгънете металните щифтове едва след като сте поставили накрайника в корпуса, тъй като преди това е доста трудно.

Двата USB-C изхода позволяват да зареждате едновременно две устройства с общо потребление до 60W. Например може да се зарежда един лаптоп с 60W или ако са две устройства едновременно – лаптоп с 45W и телефон с 15W. Това разбира се са максималните възможни стойности, но технологията на Anker PowerIQ 3.0 ще се договори с всяко едно от зарежданите устройства за точната мощност, от която те се нуждаят.

За съжаление въпреки че usb-c портовете се приеха като стандарт за повечето произвеждани устройства, протоколите използвани за комуникация и зареждане при различните производители все още се различават. Някои използват спецификацията Power Delivery на usb.org, други използват Quick Charge на Qualcomm, а трети собствени технологии. Anker PowerPort III чрез PowerIQ 3.0 поддържа Quick Charge, Power Delivery, Apple Fast Charging, Samsung Fast Charging и др. като по този начин ще можете да зареждате почти всеки телефон , таблет или лаптоп. Положителното развитие е, че последните модели устройства на повечето производители се обединяват около стандарта Power Delivery, като дори Quick Charge 4.0+ на Qualcomm поддържа Power Delivery.

Направих тест за едновременно зареждане на две устройства поддържащи различни стандарти (Apple iPhone 12 Mini с Power Delivery и Xiaomi Mi 8 с Quick Charge) и Anker PowerPort III се справи без проблеми.

В момента на правене на снимката и двата телефона не се зареждат на максималната си скорост. Операционната система на телефона намаля тока на зареждане постепенно с времето за да се предпази батерията от прегряване. При първоначално включване с разредена и студена батерия се достигнат максималните възможности на устройствата.

Ако не сте запознати с продуктите на Anker (китайска компания) вероятно се питате какво е тяхното качество. Аз се разрових доста в оценките на купувачите в Amazon, както и мнения в форуми и Reddit и консенсуса е че устройствата на Anker са с много добро качество, равняващо се на качеството на оригиналните зарядни за телефони и лаптопи.

В заключение ще пусна две снимки на опаковката, тъй като и тя изглежда доста добре. Бих казал че е с подходящо качество ако желаете да подарите това зарядно на някого. Предният капак се затваря с помощта на магнити.

Линк към продукта: https://www.ultra.bg/mrezhovo-zaryadno-anker-powerport-duo-iii-36w-2h-usb-c-power-delivery-power-iq-3-0-byal

⇨ Споделете тази публикация: