Новини

HTC One A9 обявен официално

HTC One A9 е най-новия телефон на компанията от One серията, а също така е и първия не-Nexus телефон, който излиза от кутията директно с новия Android 6.0 Marshmallow, като зе отключените версии HTC обещават ъпдейти до 15 дни след излизането на ъпдейт за Nexus устройствата.

HTC One A9 е изпълнен с 5-инчов 1080p AMOLED дисплей и е първият, който се задвижва от Snapdragon 617. Чипът е осем-ядрен с четири Cortex-A53 ядра на 1.5GHz и четири Cortex-A53 работещи на 1.2GHz, Adreno 405 GPU и 2GB или 3GB в зависимост от региона, както и вградени 16GB или 32GB с възможност за разширение чрез microSD слот.

HTC казват, че дизайна на телефона е проектиран изцяло наново, като запазва някои типични елементи от предшествениците си, като пластмасовите ленти за антената (използвани първо в One M7 модела). Тялото на телефона е супер тънко, само 7,2 мм и изцяло от метал с 2.5D извито Gorilla Glass 4 защитно стъкло.

Основната камера е 13MP с оптична стабилизация и 1080p видео (Snapdragon 617 не поддържа 4K). За сметка на това поддържа RAW формат и стабилизация на time-lapse видео заснемането. Предната камера е 4-мегапиксела UltraPixel сензор и f/2.0 отвор. Въпреки, че телефона има само един говорител (да, точно така, стерео BoomSound отсъства), нов мощен DAC обещава непознато до сега високо качество на звука.

Home бутонът е нов за HTC и той е с функция и за скенер на пръстови отпечатъци. Телефонът се захранва от 2150mAh батерия и поддържа QuickCharge 2.0 и 3.0, но за да се ползва ще трябва да си закупите отделно 15W зарядно от HTC.

HTC ще предлага Dot View II калъф за A9 с подобрен контрол със жестове, както и поддръжка на HTC Pro Studio In-Ear слушалки с BoomSound за по-добро изживяване.

HTC One A9 ще бъде пуснат първата седмица на Ноември в цветове Opal Silver, Carbon Grey, Deep Garnet and Topaz Gold. Цените на телефона ексклузивно в САЩ ще са $399, а в Европа цената ще е невероятните £429.99.

 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.