Новини

Google излиза на „гейминг“ сцената

Преди да продължите по – нататък с четенето на статията, очаквайки гейминг революция, да уточним че не става въпрос за това. Хората от Google отново демонстрират чувство за хумор, с поредната си скрита закачка.

 

Както знаем, Google обича да скрива така наречените easter eggs из свои приложения и услуги. Поредната закачка е под формата на игра, вградена в последната версия на Chrome Beta за Android (39.0.2171.44). Играта е изключително простичка. За да достигнете до нея, просто трябва да отворите браузъра и да се опитате да зредите някой интернет адрес, но условието е да нямате достъп да интернет връзка. Когато се покаже добре познатия динозавър, който ви сигнализира, че сте офлайн (очевидно е, че сме динозаври, щом сме без интернет връзка – това е шеговития намек на Google) , може да докоснете екрана и да започнете играта. Самата игра е от онзи тип игри, които са толкова елементарни, че ви е нужен само един пръст, за да играете. Целта е чрез докосване на екрана в правилния момент, динозавърът да прескочи задаващите се по пътя му кактуси. Както са ни научили игри от този тип обаче, това звучи доста по – лесно, отколкото реално е.

 

Chrome_Beta_game_2.png

 

Играта поддържа портретен и лендскейп режим. С напредването, скоростта се увеличава и таймингът ви трябва да бъде съобразен с това. Мисията на динозавъра е да прекоси пустинята и да достигне до "интернетът" ! Всъщност не е това. Измислихме си го. Сигурни сме, че е безкрайна и целта е просто убиване на време.

⇨ Споделете тази публикация: