Новини

Не 5.х, а 6.0 и тапетите (wallpapers) от Android Marshmallow

Наскоро Google пусна третата предварителна тестова версия на Android M, а заедно с нея се появиха и някои нови фабрични тапети.

 

Както стана ясно в поселдствие, десертът който са избрали от Google, за името на последната версия на мобилната си ОС е Marshmallow.

Друго нещо, което прави силно впечатление е смяната на първата цифра от 5 на 6. Това обикновенно бележи големи визуални промени и редизайн на интерфейса на Android. При 6.0 Marshmallow няма да видим този основен редизайн, който видяхме при 4.0 или 5.0, но едва ли Google са избрали тази промяна случайно. Така че, освен всички нови функции, които идват с М (изброени и обсъдени не веднъж), трябва да очакваме и доста подобрения "под капака". В последната половин година компанията положи много усилия, за да оптимизира управлението на RAM паметта, след като имаше някои проблеми в тази област при 5.0 Lollipop. Друго място, в което можем да очакваме видимо подобрение е енергопотреблението. Google представиха "Doze". На кратко, ще се използва организирано и групирано "събуждане" на устройството от приложенията (с цел получаване на известия и т.н…) , за да се избегне постоянното "будене" от всяко приложение по отделно, в различно време. Това трябва да увеличи престоят в така наречения режим deep sleep, в който енергопотреблението е най – малко.

Така или иначе, всички подробности ще се изяснят след представянето на новите два Nexus телфона, с които ще видим и официалната финална версия на Android 6.0 Marshmallow.

Междувременно, това са тапетите от последната тестова версия (preview 3) :

download

 

източник

⇨ Споделете тази публикация: