Новини

Функцията Nearby Share вече е достъпна за повечето устройства с Android

Нова функция, която бе разработена от екипа на Google – Nearby Share, позволява на смартфоните под управление на операционна система Android да прехвърлят помежду си инсталирани приложения, ако са разположени на близко разстояние.

 Опцията донякъде напомня функционалност на старите терефони с клавиатура – в миналото тези телефони можеха да прехвърлят файлове помежду си на близко разстояние. И точно както тогава, така и сега – при Android устройствата – е замесена Bluetooth технологията.

 Технологията Bluetooth в обновената Nearby Share се използва за установяване на връзка с друго устройство, като самото предаване на приложенията се осъществява чрез Wi-Fi. За да споделите приложения с друг смартфон в близост, трябва да се влезе в Google Play, откъдето да избере раздела „Моите приложения и игри“ и след това да се отиде в новия раздел „Сподели“ (Share). След като кликнете върху „Изпращане“ (Send), трябва да изберете приложенията, които искате да прехвърлите, и накрая да потвърдите самото изпращане.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: