Новини

 ThinkPhone – първия смартфон на Lenovo 

По предварителна информация китайският бранд планира да пусне мобилен телефон под марката ThinkPhone през следващата година, чиято конструкция ще предложи алуминиева рамка и устойчив гръб от арамидни влакна. Следва да се отбележи и червен бутон, който е разположен на противоположната страна на тези за контрол на звука и за включване.

Екранът на ThinkPhone ще бъде с 6.6″ диагонал, pOLED панел с тънки рамки и Full HD+ резолюция (2400 х 1080 пиксела) и опресняване на дисплея от 144 Hz. По отношение на характеристиките, устройството няма е да флагман, но ще предлага висока производителност, премиум дизайн и функция за заснемане на 8K видео.

На борда си устройство ще разполага със Snapdragon 8+ Gen 1 и с конфигурация 8/12GB RAM и 128/256/512GB флаш памет за файлове.

Тройния модул на камерата ще предложи 50 МР основен сензор + 13 МР с ултраширок обхват + 2 МР дълбочинен сензор, а за селфи камерата са заделени 32 МР.

Моделът ще има 5000 mAh батерия и с опция бързо зареждане с мощност до 68W, както и безжично при 15 W. Следва да се отбележи, че този мобилен телефон ще разполага с IP68 сертификат за устойчивост на вода и прах. Очаква се ThinkPhone да бъде задвижван от Android 13.

Все още няма официална информация кога ще бъде пуснат на пазара, но веоятно можем да го очакваме още през първата половина на 2023 година.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: