Новини

Samsung Exynos 8 Octa 8890 е новият чипсет, който ще захранва Samsung Galaxy S7

                                      

Преди около две седмици Samsung  представи следващото си поколение System-on-chip, а именно Exynos 8 Octa. Първият чип от семейството е Exynos 8 Octa 8890. Процесорът е създаден по14 nm FinFET процес и комбинира мощен LTE модем и прoцесор в един единствен чип. Очаква се процесорът да захранва новия Samsung Galaxy S7, чиято примиера може би ще е през февруари 2016 година.

 

По-рано тази година беше представен Exynos 7 Octa 7420, който също е създаден по 14 nm FinFET процес и захранва Galaxy S6 иGalaxy S6 edge. По този начин Samsung се отказа от услугите на Qualcomm.

Предимството на Еxynos 8 Octa 8890 е че съдържа модем и процесор в едно. По този начин производителят има повече място за добавяне на други функции.

Чипът се отличава със спeцифичен дизайн, който е дело на Samsung. Преди това компанията използваше дизайните на ARM. LTE модемът също не е за пренебрегване- поддъжа Cat.12 и скорости на download  до 600 Mbps и Cat. 13 LTE за скорости на upload до 150 Mbps.

Exynos 8 Octa 8890 ще бъде в масово производство до края на тази година. По този начин южнокорейският гигант ще има достатъчно време да го внедри в новия Galaxy S7.

   

       new-era-exynos8890.jpg

 

Източник

 

⇨ Споделете тази публикация: