Новини

Четири месеца след появата си, Marshmallow е на 1.2% от всички Android устройства

Google разкри, че Marshmallow вече e инсталиран над 1% от всички Android устройства по света. По-точно 1.2% от всички Android устройства са с Android 6.0. Това е сериозен напредък спрямо предният месец – само 0.7% от устройствата са били с инсталиран Android Marshmallow. Процентите са ниски като се има предвид, че Android 6.0 беше пуснат преди близо 4 месеца – в началото на октомври месец 2015 година.

Към момента най-разпространената версия на Android остава KitKat. 35.5% от всички устройства са с тази версия, но предходния месец процентният дял е 36.1%. Lollipop версията е инсталирана на 34.1% от устройствата, а Jelly Bean (който беше пуснат през далечната 2012 година) все още е на 23.9% от всички Android устройства.

Ниският процент на устройствата с Marshmallow не е изненада, понеже новите версии на Android винаги са изисквали време за да достигнат до повече телефони и таблети.

Производителите на устройства също имат важна роля за разпространение на новата версия, която не бива да бъде подценявана.

Надяваме се следващият месец броят на устройствата с Marshmallow да се увеличи поне с още 1%. 

Latest-Android-version-distribution-numbers-February-2016.jpg

Източник

⇨ Споделете тази публикация: