Новини

Samsung Galaxy S20 може да не е подходящ за всеки. 10 причини да си вземете S10 вместо това.

Продажбата на Galaxy S20 започва от 6 март 2020 г., но за разлика от предишни години, Самсунг ще продължат да продават паралелно и флагмана S10. Въпреки че S20 има отлични спецификации, цената ще започва от $1000, като в същото време ще липсват някои удобни функции като вход за слушалки и допълнителни бутони.

Вход за слушалки

Въпреки че може да ползвате USB-C слушалки, няма да можете едновременно да зареждате своя Galaxy S20 и да слушате музика. Bluetooth слушалките са удобни, но трябва да мислите и за тяхното зареждане. В S10 все още е наличен добре познатия стандартен вход за слушалки.

Позиция на селфи камерата

При Galaxy S20 камерата се намира в средата на екрана, докато при Galaxy S10 е в десния ъгъл.

Системни обновления

Без съмнение S20 ще получава по-дълго обновления, но трябва да признаем напредъка на Samsung в доставянето на навременни обновления и за по-старите флагмани. S10 и S9 получиха обновление до Android 10 за по-малко от 4 месеца след излизането на стабилната версия на операционната система. А с излизането на One UI, се улеснява споделянето на нововъведенията от новите модели и с по-старите модели.

5G

Въпреки че доста се говори за 5G, технологията все още е не широко разпространена и може би още няколко години ще е така. Galaxy S20 заменя вградения в Snapdragon 4G модем с външен 4G+5G, което ще увеличи разхода на батерия. Galaxy S10 използва предишно поколение процесор вграден в чипа 4G модем (има и разновидност на S10 с 5G но поради проблеми, Самсунг не ги произвежда вече).

Телефото

Въпреки че Galaxy S20 предлага отличен дигитален зум, единствено S20 Ultra има перископична леща осигуряваща 4x оптично приближение. Няма и стандартна telephoto леща в S20 серията. Но пък Galaxy S10, S10+, и S10 5G всички имат 2x оптичен зум благодарение на тяхната F2.4 45˚ telephoto оптика.

Bixby бутон

Много хора може и да са доволни че бутона вече го няма в S20 тъй като са го натискали по-скоро погрешка отколкото умишлено, но пък някои са го пренасочили да се ползва за друга функционалност и това да им липсва.

Извит дисплей

Новият Galaxy S20 използва плосък OLED екран, като само стъклото в горната част на екрана е заоблено. Ако харесвате извития екран, той все още е наличен при S10 (с изключение на S10e).

Сензор за сърдечен ритъм

Ако този сензор ви е важен, трябва или да останете на S10 серията или да се сдобиете с фитнес лента или смарт часовник.

S10e: най-малкият флагман

Размерите на S10e са само 70mm x 142mm и 5.8 инчов диагонал. В същото време параметрите му не отстъпват на по-големите му събратя като достига до 8 GB RAM и 256 GB дискова памет. Ако предпочитате малък но мощен телефон, S10e е най-добрата опция.

Цена

Източник: https://www.androidpolice.com/2020/02/29/the-galaxy-s20-wont-be-for-everyone-10-reasons-to-buy-a-galaxy-s10-right-now/

⇨ Споделете тази публикация: