Новини

Google блокира достъпа до GApps за нелицензирани устройства, но не и за custom ROMs

Тъй като Android е отворена система, производителите сами решават как да направят собствения си software. Но за да има някаква равнопоставеност и уеднаквяване, Google налагат мерки, които ако не са изпълнени, няма да може да се използват приложенията и услугите им. Доскоро беше възможно за всеки един произодител на Андроид смартфон, да инсталира Google, независимо дали спазва определни норми. Изключение от това правило ще има само за custom ROMs. 

За подобен проблем сигнализираха доста хора вече, но обикновено изтриването на данните на Google Play Services и рестарт решаваше проблема. Уви, има допълнителна проверка и това няма да работи.

На мен самия вече двама човека ми съобщиха, че Google Play не работи на root-нат Kindle Fire. След като изгубих няколко дни и аз стигнах до този извод, че Google са променили политиката си. Не можах да подкарам Google Play на Kindle Fire HD. Още тогава (преди 3 седмици) им казах, че остава само вариант с custom ROM.

Така, че ако използвате някоя от по-непопулярните марки телефон или таблет и имате само root, за да изпозлвате Google Play – най-вероятно няма да ви работи вече. Потърсете в AndroidBG, xda или 4pda custom ROM за вашето "тамагочи".

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.