Новини

Google Chrome за Android вече позволява да разглеждате запаметените пароли

Една от основните функции липсваща в Androd версията на Google Chrome беше възможността да се виждат запаметените пароли. Тази функция е достъпна за десктоп версията от доста време, но до сега не беше част от Android приложението. За щастие това вече е коригирано и в Chrome версия 62 е добавена тази функция.

За пръв път потребителят има възможност да види директно през приложението запаметените пароли. До сега през него се виждаха самите сайтове и потребителското име, които имате запаметени, но не и самата парола. Ако сте искали да я видите, трябваше да се влезне през браузър във вашия акаунт и там да управлявате паролите.

Настройката се намира в Settings/Save passwords. Влизайки в менюто ще видите списък с всички уеб сайтове на които някоага сте запаметявали паролите. Ако изберете някой от тях, ще можете да видите паролата, да я копирате или изтриете.

Screenshot_20171027-133809.png

 

При опит да видите паролата ще се изисква да въведете, според това какво използвате, пин/шаблон или пръстов отпечатък. Ако нямате активирана защита, няма да можете да видите паролата. Google също са добавили допълнителна защита и няма да можете да направите снимка на екрана, докато паролата ви е визуализиране.

Ако все още не виждате ъпдейт до версия Chrome 62, то можете да я свалите от APKMirror.

Източник 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.