Новини

RCS съобщения вече и за България

Най-вероятно повечето ще реагират като мен – какво все пак означава RCS? Това е съкращение от rich communication services и идеята е, че може под формата на съобщения (sms) да се прехвърля не само текст и най-вече напълно безплатно. (плаща се само мобилния ви интернет според договор или за Wi-Fi)

В началото това беше възможно само в САЩ, но от началото на година Google пуснаха за все повече държави. През април бяха – Италия, Португалия и Сингапур. През май – Аржентина, Пакистан, Полша и Турция. През август – Дания и Нидерландия. През септември – Австрия, Бангладеш, Белгия, Хърватска, Чехия, Гърция, Ирландия, Израел, Косово, Литва, Нова Зеландия, Сърбия, Словения, Шри Ланка и Швейцария. И сега през октомври – Австралия, БЪЛГАРИЯ, Индонезия, Япония, Кения, Латвия, Ливан, Уганда и Украйна.

Има няколко лесни стъпки да направите това. Първо трябва да си изтеглите от Google Play приложението Messages на Google. След като го инсталирате, трябва да зададете, то да ви е приложението за съобщения по подразбиране. (ще има pop up прозорец за това или от управление на приложенията също може) Веднъж направили го, трябва да влезете в настройките на съобщенията и да активирате chat features и най-важното е да виждате там connected.

Може да видите и кратко видео как става това от потребителя Velian Speaks Tech тук:

Както виждате работи на OnePlus 8 Pro, а аз тествах на Mi6 (AOSP) и на Mi9 (MIUI). Доколкото знам и на Samsung вече е тествано в България и работи. Въпроса е дали да използвате и viber, и telegram, и сега Google Messages… Кой знае, може един ден всички да използваме само Google RCS съобщения.

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.

3 thoughts on “RCS съобщения вече и за България

  • При мен (??‍♂️) работи от началото на месеца, но не съм засичал ??‍♂️ точно кога. ? Huawei P10 Plus. Интересна е групата в която, ни е поставил Google – България, Кения, Уганда, Ливан … ?.

  • Тъпото е, че и отсрещната страна трябва да използва точно това приложение с включени chat features, иначе си е обикновен СМС.

  • Има ли начин да се разбере другия абонат дали е активирал опцията щом трябва и двамата да ни е активирана за да не ни таксуват като обикновен SMS?

Коментарите са затворени.