Новини

Можем ли да очакваме Nexus 8? Появиха се снимки на евентуален нов таблет от Google.

В последните дни не липсват новини и слухове относно новите Nexus устройства. И докато до сега всичко се въртеше около новите два телефона на Google, ето че дойте ред и на Nexus 8.

 

 

Наближава моментът, в който Google ще обявят своите нови устройства а заедно с тях, официално ще започне разпространението и на новата версия на Android – 6.0 Marshmallow. Изглежда че тази година компанията е решила да представи едновременно, не две, а три устройства.

 

 

Появиха се първите снимки на прототип на 8" таблет. Според източника, това е предстоящия Nexus 8. От изображенията можем да видим, че таблетът ще е с височина около 200mm , което пасва на 8" устройство със съотношение на екрана 4:3. В това има логика, тъй като с Nexus 9, Google направиха крачка именно към това съотношение.

 

 

Nexus8-side.jpg

 

 

На втората снимка можем да видим едната страна на таблета и метална рамка, която ще обикаля устройството, а близо да самия ъгъл – решетка на говорител.

 

 

Nexus8.jpg

 

 

От предишна изтекла информация се предполага, че таблетът ще разполага с осемядрен 64 битов SoC, нещо типично за всички нови устройства от по – високите класове.

 

 

 

Все още не е ясно, на кой производител ще заложат Google, за новия си таблет. Както при всички ранни слухове и тук не получаваме много подробна информация, но определено е достатъчно за да предизвика интересът ни.

 

 

 

източник

⇨ Споделете тази публикация: