Новини

Huawei Mate X3 – първия сгъваем смартфон със сателитна връзка

Днес Huawei представи Mate X3 –  сгъваем флагмански смартфон, ново устройство от портфолиото си. При тегло 239 грама това го прави най-лекия най-тънкия сгъваем смартфон в историята. Моделът разполага с надеждно стъклено покритие Kunlun Glass и ултра устойчив на удари гъвкав екран в сгъваемата част.

Устройството е оборудвано със сгъваем OLED дисплей с диагонал 7.80 инча и честота на опресняване 120 херца и отчитане на допир 240 херца. Външния дисплей предлага LTPO панел, който поддържа честота на опресняване от 1 до 120 херца. Той е 6.4-инчов с резолюция Full HD+ и има защитно покритие Kunlun Glass.

На борда си разполага с чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 4G, 12 GB RAM виварираща от 256 GB до 1 TB, разширяема с NM карта на Huawei. Основната камера залага на система XMAGE с 50MP сензор + 13MP с ултраширокоъгълен обектив и 12MP с перископна оптика и оптична стабилизация. Има и две 8-мегапикселови селфи камери в отвори в двата екрана.

Батерията е с капацитет 4800 mAh с бързо жично зареждане до 66 W и безжично до 50 W. Към допълнителните екстри може да се посочи двупосочна сателитна комуникация Beidou в Китай, както и с функцията за сателитни SMS-и от второ поколение с двупосочна комуникация. Смартфонът разполага със сертификат за водоустойчивост IPX8 и може да се сгъва спокойно дори във вятър и дъжд.

Huawei Mate X3 се предлага в пет цветови варианта, сив, черен и лилав със стъклен гръб и зелен и кафяв с гръб покрит с изкуствена кожа.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: