Новини

LG с рекордни приходи през първото тримесечие на 2021г.

LG Electronics може да се отдалечава от пазара на смартфони, но всичко останало изглежда върви по план, дори надминавайки очакванията. Корейският гигант публикува предварителния си отчет за първото тримесечие на 2021 г. и резултатите са доста впечатляващи – както приходите, така и оперативната печалба се увеличиха значително в сравнение със същото тримесечие на миналата година.

Консолидираните приходи между януари и март 2021г. са 18,8 трилиона KRW или около 16,8 милиарда долара. Печалбата за тримесечието беше около 1,5 трилиона KRW, което се равнява на 1,3 милиарда долара. Разглеждайки представянето през първото тримесечие на 2020 г., приходите са се увеличили с 27,7%, докато печалбата е нараснала с 39,2%.

Тези цифри са предварителни, като пълният доклад се очаква в края на този месец. Тъй като компанията се оттегля от света на смартфоните, очакваме някакво вътрешно преструктуриране, което би намалило разходите и отрицателното въздействие, което мобилното подразделение донесе в продължение на много последователни тримесечия.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: