Новини

Microsoft се отказва официално от Windows 10X

Днес Microsoft обяви, че е отменила предстоящата си операционна система Windows 10X. Тази информация беше разкрита в публикация в блог, обявяваща пускането на новата актуализация на Windows 10 21H1.

Вместо това Microsoft ще интегрира функциите в Windows 10X в рамките на Windows и другите и продукти. Компанията вече е започнала да внедрява някои от тях в компилациите за предварителен преглед на Windows Insider, като например новата технология в Microsoft Defender Application Guard, подобрено гласово въвеждане и модернизирана сензорна клавиатура с оптимизирано оразмеряване на клавиши, звуци, цветове и анимации.

Windows 10X трябваше да бъде олекотена версия на Windows 10, проектирана специално за устройства с двоен екран, като Surface Neo. Тогава по-рано тази година Microsoft обяви, че вместо това ще бъде направен за бюджетни лаптопи с един екран. Дори видяхме работеща демонстрация за него през януари.

Понастоящем Microsoft е в процес на пускане на последната си актуализация 21H1 за Windows 10, която е сравнително малка актуализация, като по-голяма актуализация е планирана за октомври.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: