Новини

Nokia 7 e официално обявен

Вчера HMD Global на официално събитие в Китай обяви нов модел от серията, а именно Nokia 7. Това е представител в средния-висок клас и стои доста близко до предходно обявения Nokia 8.

Nokia 7 носи същия дизайн, като предшествениците си, но докато Nokia 8 е изцяло метален, този е микс от алуминиеви рамки и стъклен гръб Gorilla Glass , който има доста приятни извивки. Дисплеят е 5.2-инчов с видими рамки, особено в доланата и горната част.

Характеристиките на устройството включват чипсет Snapdragon 630 с 4GB или 6GB RAM. Nokia продължава да залага на Zeiss оптика в камерите си, като задната е 16MP с двутонова LED светкавица, а предната е 5MP. Двете камери имат така наречената фукнция "bothie", коят позволява да се правят снимки едновременно и с двете, но за сега няма подробно обяснение какво и как стават нещата.

Телфона излиза от кутията с Android 7.1, но Nokia обещава и за този модел бърз ъпдейт до Android 8.0 Oreo. За сега телефона ще е наличен официално в Китай, като няма яснота кога и за кои други региони ще е наличен в бъдеще. Цените за двете версии на устройството са съответно $377 за 4GB версия и $407 за 6GB версия.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.