Новини

Конзолите PlayStation 5 трудно ще бъдат намерени в магазинната мрежа дори през 2022г. твърдят от Sony

Sony вече е продала 7,8 милиона конзоли PlayStation 5 и има за цел да продаде още 14,8 милиона през следващите 12 месеца. Въпреки това, Bloomberg съобщава, че тех. гигант предупреждава анализатори, че конзолата ще остане в недостиг през 2022г.

Има голямо търсене на PS5, но глобалният недостиг на полупроводници затрудни увеличаването на производството, така че засега PS5 ще се намери трудно в магазините. По-рано Sony прогнозира, че доставките ще се увеличат през втората половина на тази година, но вече не твърдят това.

„Не мисля, че търсенето се намалява тази година и дори ако осигурим много повече устройства и произведем много повече устройства от PlayStation 5 през следващата година, нашето предлагане няма да може да навакса търсенето“, сподели главния финансов директор.

Това е добра новина. Sony смята, че търсенето на нейната конзола не се ръководи единствено от пандемията, която принуждава потребителите да търсят забавление у дома. Също така, дори с ограничено предлагане, PS5 успя да надмине изключително успешния PS4 в началния период на наличност.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: