Новини

Qualcomm обявиха Snapdragon 865+ 5G процесор с 10% повече CPU & GPU

Както и се очакваше, Qualcomm обявиха още един процесор от високия си клас, а именно 865+. Както и името предполага, новия вариант идва с подобрения и нови функции спрямо 865. Новото е, че това е първия процесор който идва с тактова честота над 3GHz, като може да се вдигне до 3.1Ghz. (за справка първия 865 беше до 2.84Ghz)

Новия процесор предлага 10% по-голям шанс да се напаснат необходимите фреймовете за различните игри. Което от своя страна, дава на тези допълнителни 144Hz най-добро равномерно разпределение. Друга новост е ъпгрейд до FastConnect 6900, позволяващо на процесора да поддържа WiFi 6E.

Това от своя страна означава, че може да поддържа мрежи на 6GHz, предлагайки скорости до 3.2Gbs под 3ms забавяне. (latency) Подобренията са и за bluetooth, като процесора поддържа Bluetooth 5.2 с apt X. Звукът ще е много по-ясен и кристален, като и покритие на по-голямо разстояние.

Нещата които имаме от предшественика му са X55 модем и Quick Charge 4.0. Модема използван осигурява 5G свързаност.

Първите устройства с новия процесор ще са Asus ROG phone 3 и Lenovo Legion. За Asus официалното представяне ще е на 22 юли, докато за Lenovo се знае, само че ще е този месец.

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.