Новини

Realme представи умен часовник с опция за измерване кислорода в кръвта и издържливост на батерията до 9 дни

Днес (25.05.2020) Realme представи своя първи умен часовник, който логично са нарекли Realme Watch.

Интересното около него, освен ниската цена, е опцията да измерва нивото на кислорода в кръвта (SpO2). Освен това е способен да определи 14 типа физически упражнения.
Комуникира със смартфоните посредством Bluetooth 5.0.
А като информация може да ни покаже Дата, Час, Прогноза за времето, Известия от приложенията инсталирани на телефона, както и Информация за обаждания и Съобщения. Можете да контролирате музикалния си плеър или да изпозлвате часовника за дистанционно при снимки от телефона.

Нивото на защита от вода и прах е IP68.
За персонализацията има над 100 теми, а допълнителни каишки трябва да има достъпни срещу 6.5$.
Обявената цена на часовника е 52$, а продажбите се очаква да започнат от 5-ти Юни.

Дисплеят е 1.4″ с резолюция 320х320 пиксела и гъстота 323 на инч.
Максимална осветеност 380 нита. Технологията е LCD, а покритието е 2.5D Gorilla Glass 3. Разбира се е чувствителен на допир, но часовникът разполага и с хардуерен бутон в дясната част на корпуса.

Сензорът за движение е 3 посочен
Има (разбира се) сензор за измерване на пулс, както и вибрация.
Връзката с телефон се осъществява посредством приложението Realme Link като минималната поддържана версия на андроид е 5.0

Спортните режими са: Бягане на открито, Ходене, Бягане на закрито, Колоездене на открито, Аеробeн капацитет (вероятно става въпрос за o2max, но няма как да го оставя без коментар: Би трябвало всеки от спортовете на открито да има тази опция и при максимален пулс да даде данни за максималното количество използван кислород), Силова тренировка, Футбол, Баскетбол, Тенис на маса, Бадминтон, Колоездене на закрито(вероятно велоаргометър), Крос тренажор, Йога, Крикет.

Поддържа се постоянно измерване на пулса (24/7) с данни в реално време. Споменахме вече нивото на кислород в кръвта и остават:
Измерването на съня, Калории, изминато разстояние, Калории, Напомняне за раздвижване и пиене на вода.

Размерите са 36.5х11.8х256мм.
Тегло 31 грама.

Батерия 160mAh дава възможност за 7 дни работа с включено постояно измерване на пулс, 9 дни с изключен мониторинг и до 20 дни в режим пестене на енергия

След информацията за навлизането в Европа на телефоните от марката не е изключено да видим и този часовник по магазините скоро. Като цената вероятно ще стане 52€.

⇨ Споделете тази публикация: