Новини

Слухове: Samsung Galaxy Note 5 и Project Zen

След пускането в продажба на Galaxy S6 и S6 Edge, се появиха и първите слухове за Galaxy Note 5.

Според източници Note 5 ще бъде с 2К QHD дисплей или 4К Super AMOLED дисплей. Samsung Note 5 ще бъде оборудван с процесор Exynos 7422. Очаква се процесора да е първия по рода си All-in-one, като комбинира сторидж, модем, CPU, GPU и RAM. Galaxy Alpha също има подобен чип, който обаче комбинира RAM и сторидж.

Samsung също тестват и Exynos 7430 на Galaxy Note 5, но за сега чипа е само прототип и не е готов за внедряване в устройството.

Според Sam Mobile смартфонът, който ще замести Galaxy Note Edge е с кодово име ‘Project Zen’ . Последният няма да е просто Galaxy Note 5 с извит дисплей, но и хардуерът няма да е high-end. Слуховете твърдят, че ще бъде с 5.4 или 5.5-инчов Super AMOLED дисплей, S-pen, осемядрен Snapdragon 808 процесор, 16GB вътрешна памет, 16MP основна камера с оптична стабилизация (OIS) и 8MP предна камера.

Премиерата на въпросните телефони е все още далеч и са възможни промени по устройствата. Според някои източници представянето на устройствата ще е в периода август-септември.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: