Новини

Samsung представи нов 50МР сензор с бърз автофокус

ISOCELL GN2, това е нов 50 МР сензор за камери, който бе представен от Samsung. Той има доста сериозен размер и големи пиксели,  а освен това въвежда подобрена автофокусна технология. Новият сензор предлага и технология за създаване на 100 МР кадри чрез премащабиране.

Samsung ISOCELL GN2 има 50 МР резолюция, размерите му са 1/1.12″, а всеки пиксел е голям 1.4 μm. Това означава повече уловена светлина и по-детайлни изображения, а при ниска осветеност има възможност за обединяване на 4 пиксела в 1 с още по-големи размери – 2.8 μm.

Поддържа се още Smart ISO и Smart ISO Pro, като последната функция осигурява изображения с широк динамичен обхват с по-малко артефакти при движещи се обекти и като цяло подобрява нощната фотография.

ISOCELL GN2 е и първият сензор на Samsung, който предлага Dual Pixel Pro – най-напредналата автофокусна технология на компанията досега. Освен това новият Staggered-HDR режим обещава до 24% по-малко консумация на енергия спрямо досега използвания HDR в реално време, което би следвало да доведе до по-дълъг живот на батерията като цяло. 

Според слухове има вероятност  Xiaomi Mi 11 Ultra да е първото устройство с него, а дали ще видим новия 50 МР сензор в смартфон и на Samsung – ще разберем скоро. 

Източник

⇨ Споделете тази публикация: