Новини

Samsung ще произвежда Snapdragon 830 използвайки 10nm производствен процес

След очакваната поява на Snapdragon 820, вече започват да излизат слухове за следващия чип на Qualcomm. Преди време писахме, че Samsung ще произвежда Snapdragon 820 използвайки второто поколение на своя 14nm FinFET производствен процес. По последна информация, именно корейците ще отговарят за производството и на следващия флагман на Qualcomm.

 

Очаква се наследникът на 820 да се появи на пазара през първата четвърт на 2017 година. Според източници, новия чип ще е с кодово име MSM8998 и ще включва подобрено Kryo ядро, както и поддръжка до 8GB RAM. Разработките на Snapdragon 830 със сигурност са в ход и е напълно логично отново Samsung да произвежда чипа, но това което звучи странно е използването на 10nm производствен процес.

samsung-semi-building.jpg

Корейската компания все още работи по оптимизирането на своята 14nm FinFET технология, като се очаква съвсем скоро да започне масово производство на 14nm чипове от трето поколение. Така или иначе, преди около 6 месеца, Samsung обявиха своите планове за разработка на 10nm FinFET производствен процес, но не е ясно до къде точно са стигнали корейците.

 

източник

⇨ Споделете тази публикация: