Новини

OnePlus с патент за селфи камерата при смартфоните

Смартфоните на OnePlus ни предлагат висококачествени дисплеи от известно време. Въпреки това, качеството на изображението на камерите никога не е бил най-силният аспект при тях. Но работата в тази насока никога не е спирала, като и за възможните варианти за селфи камерите – също.

От OnePlus предлагат решение, което ще позволи вграждането на сензора в горната рамка на смартфоните – нов метод, с който да бъде премахната необходимостта от отвор или прорез в екрана за селфи камерата.

Патент за това е подаден в WIPO, като в него се описва телефон с OLED дисплей. Селфи камерата е в рамката над екрана и е покрита с прозрачен слой. Според компанията това решение ще доведе до постигането на ниска себестойност и голяма надеждност.

Според патента ползите не спират до там, тъй като този тип камера също така би намалила разсейването и ще позволи още по-голямо съотношение между дисплея и размерите на устройството.

Дали и кога OnePlus ще приложи тази технология на камерата все още не е ясно, но изглежда, че е сравнително лесна за използване система от камери. Ако OnePlus всъщност вижда толкова много предимства в него, тогава със сигурност ще значи, че компанията ще въведе такъв модел в (близко) бъдеще.

Този метод би представлявал алтернатива на всички актуални методи за интегриране на селфи камерата. Освен в прорез или отвор, тя бива позиционирана и в подвижен механизъм, както и дори под дисплея. Последният метод обаче все още не дава необходимото качество и просто е въпрос на време да бъде решен и да намери мястото си в бъдещите модели на бранда.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: