Новини

Супер точни GPS данни в нашият смартфон от догодина

Случвало ли ви се е да карате по магистрала  и изведнъж, навигацията да ви каже "завийте наляво", за да се върнете на пътя, по който всъщност карате от 1 час? След момент в който се чудите, дали да не изключите навигацията или да я смените с другите 3 които имате в телефона (ей така за всеки случай), местоположението ви е отново върху пътя по който се движите.

На започналата вчера ION GNSS конференция в Полша, Broadcom представиха нов чип, който много по-точно ще изпозлва позиционирането по сателит и ще дава точност до 30см (за справка сегашните GPS чипове, дават точност до 5 метра). Което е още по-хубавото е, че чипа работи еднакво добре и в градовете (близо до хилядите тонове бетон) и е 2 пъти по-икономичен от сегашните такива. Наименованието на новият чип е BCM47755 и вече ще бъде в някой от смартфоните за 2018, но не се споменава в кои.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.