Новини

TCL представи Fold ‘n Roll – концептуален телефон, които се сгъва и навива

TCL представи Fold ‘n Roll – не, това не са два различни телефона, това е едно устройство с два различни начина за сгъване на дисплея. Засега това е прототип, първото устройство на TCL с гъвкав екран ще пристигне по-късно тази година (и вероятно няма да бъде това).

TCL Fold ‘n Roll има подвижен механизъм, който разширява разгънатия екран. Компанията комбинира панти и механика от следващо поколение.

Има 6.87” инчов екран, който може да се разгъне до 8.85” (което ще го направи най-големият сгъваем екран досега). Механизмът, който може да се върти, го разширява до 10” инча.

Компанията се обърна и към партньори, за да се опита да намери начин да използва стъклото, за да направи екрана по-траен (външната му позиция го прави по-уязвим). Засега прототипът използва пластмаса.

И това е само прототип – TCL предупреждава, че ще отнеме известно време, преди Fold ‘n Roll да се продава по магазините. По-късно тази година ще видим по-опростено устройство с гъвкав екран, но компанията не разкри нищо относно неговия форм фактор.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: