Новини

12 способа за използване на USB OTG

Замисляли ли сте какво може да включите към телефона си посредстворм OTG кабел. Потребителя sunmaster от нашия форум,  събра 12 приложения на OTG кабела. Може да ги разгледате, а ако имате въпроси може да пишете директно в темата във Форума

1.      Включване на флашка, кард ридър, хард диск
Ако искате бързо да прехвърлите данни от телефона към флашка,или да включите карта с памет към телефон който не я поддържа и най-важното да включите софтуер за възстановяване чрез флашка.
 
2.      Използване на компютърна периферия със смартфона
Включване на мишка,клавиатура,юсб хъб,колонки,като така можете да пишете текстов документ или да използвате мишката при проблем с блокирал тъчскриин.,да слушате музика или да включите още устройства ,чрез юсб хъб
 
3.      Включване на USB слушалки


4.      Геимпад(джойстик) за да играете игри. Повечето геим контролери се включват и използват нормално,само за някои се изискват рут права.


5.      Достъп до интернет с външен модем.


6.      Включване чрез кабел на фотоапарат DSLR

За Канон програмата е DSLR Controller https://play.google.com/store/apps/detai…controller ,тя показва цялото меню на фотоапарата на телефона и получавате директен достъп до снимките си на телефона,като така можете да ги споделите веднага с фейсбук примерно. Тествана на Canon eos 1100d който няма ви фи. Програмата струва 18лв,но я има и хакната в гугъл. 

7.      Включване на принтер

Можете да включите принтер чрез юсб отг. Аз лично ползвам този способ ,чрез програмата Mobile Print – PrinterShare 
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dynamixsoftware.printershare.premium
която работи безупречно,сама открива драйверите на притера и драйверите за принт превю. Струва 5 лв и си заслужава.
8.      Включване на скенер

По същият начин както и на принтер, със същото мобилно приложение можете да използвате и скенер, но някои скенери просто не сработват. Ако имате късмет вашият скенер да проработи, то можете да го използвате.
9.      Включване на външен микрофон

Usb audiorecorder pro
https://play.google.com/store/apps/detai…ecorderpro


10.  Включване на музикални инструменти

Някои китари и други инструменти могат да се включат към компютър чрез юсб, а по същия начин към андроид смартфони поддържащи OTG. Става чрез приложение.


11.  Включване на друг смартфон за зареждането му или да си заредите смартфона

Можете също и да синхронизирате 2 смартфона чрез приложение.
12.  Включване на съвместими аксесоари чрез юсб OTG. Вентилатори, нагреватели, светлини и т.н.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.