Новини

Android 5.1 Lollipop официално пуснат

От вчера 09 март 2015 г Google пуснаха официално версия 5.1 на Android Lollipop. Ъпдейтът подобрява стабилността, производителността и предлага нови функции, като поддръжка на няколко SIM карти, Защита на устройството и HD глас за съвместимите телефони.

За по-лесно споделяне с някой член от семейството или пък за по-добро управление на мобилните ви разходи, Android Lollipop 5.1 предлага поддръжка на повече от една SIM карта за телефоните с няколко слота.

Със Защита на устройството откраднатия или изгубен телен остава заключен докато не се впишете с вашия Google акаунт, дори и някой да направи ресет на устройството до фабрични настройки. Тази функция ще е налична за новите устройства излизащи на пазара с Android 5.1, както и за Nexus 6 и Nexus 9.

HD гласовите обаждания вече са поддържани. Провеждайте гласови обаждания със кристален звук между съвместими устройства с Android 5.1, като например Nexus 6.

Android 5.1 също предлага по-добро управления на Wi-Fi мрежите и на свързаните Bluetooth устройства директно от бързите настройки.

Очаква се всеки момент Nexus 6 и Nexus 9 устройствата да започнат да получават OTA ъпдейта.

Вече са налични и файловете, необходими за инсталирането на ъпдейта на Nexus 5, Nexus 7 и Nexus 10:

Nexus 5 Android 5.1 factory images

Nexus 7 (2012 Wi-Fi) Android 5.1 factory images

Nexus 10 Android 5.1 factory images

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.