Новини

Сбогом на бранда Motorola, поне отчасти

Lenovo обявиха на CES в Лас Вегас, че малко по малко ще премахне името "Motorola" и ще събере мобилния бизнес на Motorola с мобилния бизнес на Lenovo под бранда "Lenovo". Всички помним, че Motorola Mobility беше придобита от Lenovo през 2014 от Google и сега китайския производител иска да събере двата бизнеса под един покрив.

"Бавно ще премахнем Motorola и ще се фокусираме върху Moto" бяха думите на оперативния директор Рик Остерлох в интервю пред CNET. Lenovo иска да използва корпоративния си бранд, за да унифицира продуктите си, като използва Moto линията за топ продукти, а своята Vibe линия за бюджетни устройства.

Телефони, като широко популярните Moto X и Moto G, най-вероятно ще имат под някаква форма логото на Lenovo още от тази година. "М" логото на Motorola в стил "прилепово крило" по някакъв начин ще продължи да се изпозлва, като остава да видим в бъдеще как ще се реализира това от Lenovo.

Motorola e историческа марка и като такава доста хора ще бъдат тъжни при нейния край. Lenovo казват, че Motorola няма напълно да бъде затрит. Най-вероятно ще продължи да фигурира под формата на корпоративно подразделение или под-фирма в Lenovo. Надяваме се Lenovo да направи добри неща с Moto бранда и да виждаме хубави устройства за дълго и в бъдеще.

 

Източник 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.