Новини

Може да тествате Firefox OS 2.5 на вашия Android телефон

Mozilla пуснаха вчера Firefox OS 2.5 Developer Preview и сега предлагат операционната система под формата на приложение за Android. Експерименталното приложение заменя някои от елементите на Home приложението на Android с уеб базирано такова на Firefox и добавя някои системни приложения, като Обаждания, Съобщения, Поща и дори магазин за приложения. Може да го считате като Launcher с комплект вградени приложения.

Mozilla обясняват, че използват този заобиколен начин, за да може по-лесно да разпространят операционната си система за тестване от потребителите. Ако съответно ви хареса, можете да свалите и пълната OS от тук, за поддържаните модели телефони. Във връзка с това, ще забележите, че софтуерните бутони на Android застъпват UI на Firefox OS. Също така, се забелязва и не много добрата графика на някои от визуалните елементи, но това е само в Developer Preview версията. 

Приложението е доста голямо, но това е разбираемо, тъй като в себе си включва други вградени приложения. Версията на Firefox OS 2.5 Developer Preview за Android може да свалите от долния линк.

 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.