Skip to Content

Краят на Nexus. Идват Google брандирани телефони

nexus-logo-google-logo.png

Двата тазгодишни телефона от Google, които ще бъдат произведени от HTC няма да използват наименованието Nexus. Това стана известно от много близки до Alphabet източници и така компанията къса шест годишна традиция на флагшип устройства.

След дълго използване на Nexus брандинга, което започна с първия модел, произведен от HTC, Nexus One през декември 2009 и чак до Nexus 5X и 6P през 2015 година, може би идва краят. По време на програмата, Google си партнира с HTC, Samsung, LG, Motorola и Huawei, чрез които телефони те промотираха новите версии на Android.

Новите очаквани телефони с брандинг от Google, Marlin и Sailfish, освен това няма да имат и брандиране от HTC. Също така AndroidCentral са получили информация, че телефоните ще имат и допълнителен софтуер и интерфейс върху чистия Android. Това ще е основна разлика между новия и стария проект. Това отговаря и на изтеклите снимки от @evleaks и AndroidPolice за нова визия на софтуерните бутони, нова цветова схема и настройки, които ги няма в Android 7.0 Nougat.

Все пак не е ясно, дали Google ще изоставят Nexus проекта напълно, но имайки предвид, че обикновено есента е периода в който се пускат тези телефони, след обявяването на Marlin и Sailfish едва ли ще видим друго от Google, поне за тази година.

В подкрепа на горното, също се носят слухове за пускане на Google брандирани Android Wear часовници. Ако всичко е така, както се твърди, тази есен ще бъдем свидетели на най-голямата промяна в Android средите в последните 5 години.

 

Източник

Информация за автора на тази статия

  picture-299.jpg

GHOSTFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.