Новини

Краят на Nexus. Идват Google брандирани телефони

Двата тазгодишни телефона от Google, които ще бъдат произведени от HTC няма да използват наименованието Nexus. Това стана известно от много близки до Alphabet източници и така компанията къса шест годишна традиция на флагшип устройства.

След дълго използване на Nexus брандинга, което започна с първия модел, произведен от HTC, Nexus One през декември 2009 и чак до Nexus 5X и 6P през 2015 година, може би идва краят. По време на програмата, Google си партнира с HTC, Samsung, LG, Motorola и Huawei, чрез които телефони те промотираха новите версии на Android.

Новите очаквани телефони с брандинг от Google, Marlin и Sailfish, освен това няма да имат и брандиране от HTC. Също така AndroidCentral са получили информация, че телефоните ще имат и допълнителен софтуер и интерфейс върху чистия Android. Това ще е основна разлика между новия и стария проект. Това отговаря и на изтеклите снимки от @evleaks и AndroidPolice за нова визия на софтуерните бутони, нова цветова схема и настройки, които ги няма в Android 7.0 Nougat.

Все пак не е ясно, дали Google ще изоставят Nexus проекта напълно, но имайки предвид, че обикновено есента е периода в който се пускат тези телефони, след обявяването на Marlin и Sailfish едва ли ще видим друго от Google, поне за тази година.

В подкрепа на горното, също се носят слухове за пускане на Google брандирани Android Wear часовници. Ако всичко е така, както се твърди, тази есен ще бъдем свидетели на най-голямата промяна в Android средите в последните 5 години.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.